Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Eén van de aangiftes tegen Ali B is vanwege verkrachting

'Hij deed dit vaker', aldus de aangeefster.

Finale van The Voice of Holland 2020

Na maandenlang onderzoek brachten Tim Hofman en zijn team van BOOS vandaag de veelbesproken video naar buiten over misstanden bij The Voice of Holland. Hierin werd duidelijk dat één van de aangiftes tegen (inmiddels ex-)coach Ali B vanwege verkrachting is.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Afgelopen weekend werd naar buiten gebracht dat The Voice of Holland per direct werd stopgezet vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Later die week werd er twee keer aangifte gedaan tegen Ali B, die flink wat jaren coach is geweest in het programma. In de aflevering van BOOS wordt duidelijk dat één van deze aangiftes tegen Ali B gaat over een verkrachting, zo meldt de aangeefster anoniem.

Meerdere slachtoffers

"Ik ga vandaag aangifte doen tegen Ali B", horen we de jonge vrouw in de video zeggen. Op de vraag waarom ze aangifte doet, antwoordt ze: "Verkrachting." De vrouw vertelt vervolgens dat deze verschrikkelijke gebeurtenis al een tijd geleden heeft plaatsgevonden, maar ze lang heeft na moeten denken over het doen van aangifte. Volgens de vrouw zouden er meerdere slachtoffers zijn. Dit had Ali B haar destijds verteld. "Hij deed dit vaker", stelt ze. "Maar ik heb ze (de andere slachtoffers, red.) nooit gevonden. En om in je eentje tegen iemand die zo veel geld en macht heeft, zonder geen bewijs van wat er is gebeurd, aangifte te gaan doen, dat is een heel grote stap."

Advies van het OM

De jonge vrouw laat in de aflevering weten dat ze op het moment van de verkrachting niet minderjarig was, zij was destijds achttien jaar oud, waardoor ze het lastig vond om aangifte te doen. Was zij wél minderjarig geweest, dan was de situatie immers direct strafbaar geweest. Maar nadat het OM zich verdiepte in het verhaal van de vrouw, werd haar geadviseerd om aangifte te doen.

Machteloos gevoel

Later in de BOOS-aflevering vertelt de jonge vrouw meer over haar nare ervaring met Ali B. "Op een gegeven moment gingen we op een bank zitten. Ik ging daar zitten en hij ging naast mij zitten, toen begon hij mij ineens te zoenen." Het destijds 18-jarige meisje voelde zich machteloos. "Op dat moment zat ik voor mijn gevoel in een positie waarin hij zo machtig was in vergelijking met mij. Ik dacht: wat jij wil, dat moet er nu gebeuren. Dus liet ik over mij heen komen wat hij van plan was met mij. Toen ben ik verstijfd en heeft hij sex met mij gehad."

De vrouw vertelt dat Ali B vlak na deze schokkende gebeurtenis aan haar vertelde dat ze een berichtje moest sturen, wanneer ze opnieuw aan TVOH mee wilde gaan doen. "Dan zorg ik dat je heel ver komt", was één van zijn uitspraken. "Ik was eigenlijk zo in shock dat ik geen nee durfde te zeggen en me niet durfde te verzetten. Ik vind het moeilijk om het verkrachting te noemen, maar dat is wel wat het is", aldus de jonge vrouw.

Het hele onderzoek van Tim Hofman en zijn team is te zien in de nieuwste aflevering van BOOS. Te bekijken via YouTube. 

Bron: BOOS | Beeld: BrunoPress

Showbizz
  • Finale van The Voice of Holland 2020 in Studio 24, Hilversum. Op de foto: Ali B