Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

How to be a millionaire: zoveel moet je elke maand beleggen om miljonair te worden

Zolang duurt het voordat je een miljoen op je rekening hebt.

De bizarre villa's in Selling Sunset of de levens van de Kardashians: we dromen er allemaal weleens van om miljonair te zijn. Met amper een paar duizend euro op de spaarrekening lijkt die droom érg ver weg te zijn. Maarre, nothing is impossible, toch? Al zullen we dan niet alleen moeten sparen, maar ook flink wat moeten beleggen. Een beleggingsexpert legt uit hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Maandelijks beleggen

De wereld over reizen, een droomhuis bouwen en alles kopen wat je wilt, het kan allemaal als je miljonair bent. Het is echter niet eenvoudig om een millionaire te worden. Je hebt immers niet zomaar zes nullen op je bankrekening staan.

Gelukkig zijn er wel degelijk manieren om miljonair te worden – zonder dat je famous bent of de loterij hebt gewonnen. Een goede manier om je bankrekening te spekken, is door te beleggen. Zet niet simpelweg een bedrag op je spaarrekening, waar het vervolgens jarenlang stil ligt. Door elke maand een bepaald bedrag te beleggen, kun je veel sneller miljonair worden (of gewoon heel rijk, wat ook fijn is). Beleggingsexpert Janneke Willemse geeft uitleg.

Veel geld en een portie geduld

Janneke is, naast beleggingsexpert, columniste voor De Finaniciële Telegraaf en presentatrice bij RTL Z. In een video van RTL Z legt ze een aantal berekeningen uit die laten zien hoeveel en hoelang je moet beleggen om een miljoen op je bankrekening te zien staan. Spoiler alert: het gaat niet makkelijk worden. Om te kunnen beleggen heb je namelijk niet alleen flink wat geld nodig dat je kunt wegzetten, maar ook een portie geduld. Die miljoen euro staat namelijk niet binnen één jaar op je bankrekening

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=2vGDj3CUVQ0&feature=emb_title

Een uitdaging

Beleggen kan een flinke challenge zijn. De expert legt uit dat hoe meer geld je per maand kunt beleggen, hoe sneller die miljoen euro binnen is. Volgens Willemse heb je ongeveer 54 jaar en 3 maanden nodig om een miljoen bij elkaar te sprokkelen, hierbij moet je 100 euro per maand beleggen. Maar het kan ook sneller. Wanneer je 705 euro per maand belegt, is het miljoen er in 30 jaar. Liever over 10 jaar al miljonair? Dan moet je nog iets dieper in de buidel tasten en maandelijks 5516 euro beleggen. Misschien eerst toch maar een andere job zoeken...

Belastingen, rentes, inflatie en dergelijke hebben natuurlijk invloed op hoe snel jij dat felbegeerde miljoen bij elkaar hebt. Echter moge het duidelijk zijn dat je met wat wilskracht en beleggingsgeld flink wat winst kunt maken. Good luck!

Bron: Tips en Weetjes, RTL Z | Beeld: Gossip Girl