Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Netflix maakt Nederlandse actiefilm met Holly Mae Brood en Géza Weisz

Exciting!

Dat Nederland in staat is om een een spannend staaltje televisie te produceren, dat bewijzen series als Undercover en Penoza wel. Netflix gaat nu nog een stapje verder en komt met de allereerste Nederlandse Netflix Original actiefilm ever. Met Holly Mae Brood en Géza Weisz in de hoofdrollen belooft The Takeover nú al een groot succes te worden.

Eerste Nederlandse Netflix-actiefilm

Hoe dol we ook zijn op een romcom of twee, ons hart gaat pas echt sneller kloppen van een spannende film. Dat Hollywood in staat is om zinderende actiefilms te produceren, dat is wel duidelijk. Maarre, dat kunnen we in Nederland ook – dachten Netflix Nederland en Amsterdams productiemaatschappij Fiction Valley.

Woensdag maakten zij bekend dat de eerste Nederlandse Netflix Original actiefilm ooit in de maak is: The Takeover. Regisseur Annemarie van de Mond is door het dolle heen: "Ik ben vereerd dat ik aan het roer sta van dit spannende avontuur en trots dat ik met deze fantastische cast mag werken. We gaan er iets geweldigs van maken", citeert Superguide.

The Takeover

The Takeover gaat over de ethische hacker Mel Bandison (Holly Mae Brood), die per ongeluk een grote fout begaat. Ze maakt een hack bij een high-tech zelfrijdende bus onschadelijk en legt hiermee een internationaal crimineel netwerk plat. Samen met haar blind date (Géza Weisz) moet ze vluchten voor de criminelen, maar ook voor de politie.

De opnames voor de film zijn deze week van start gegaan in Rotterdam, laten de filmmakers weten. Naast Holly Mae en Géza kunnen we ook Walid BenmbarekSusan RadderFrank Lammers en Noortje Herlaar in de film verwachten. De film zal eind 2022 op Netflix verschijnen. Exciting!

Bron: Superguide, RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress