Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dít is waar en hoe laat je de BOOS-aflevering over The Voice of Holland kunt zien

De nieuwste aflevering van BOOS staat volledig in het teken van seksueel wangedrag bij The Voice of Holland.

Sinds afgelopen weekend is The Voice of Holland absoluut the talk of the town. Naar aanleiding van onderzoek van BOOS, het online programma van Tim Hofman, naar seksuele misstanden binnen The Voice heeft RTL Nederland besloten voorlopig de stekker uit het zangprogramma te trekken. Na what seems een eeuwigheid wachten verschijnt vandaag dan eindelijk de langverwachte BOOS-aflevering en zó kun je 'm kijken.

Grensoverschrijdend gedrag

Even een kleine recap: afgelopen zaterdag kwam het nieuws naar buiten dat er meldingen zijn gedaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. RTL heeft de uitzendingen van de talentenjacht vervolgens per direct stopgezet. Niet veel later bleken de beschuldigingen over bandleider Jeroen Rietbergen te gaan, die vervolgens toegaf ongepast seksueel contact te hebben gehad met oud-kandidaten en opstapte. Ook coach Ali B ligt onder vuur: inmiddels liggen er twee aangiftes tegen hem op tafel. De rapper zelf ontkent er iets mee te maken te hebben.

De afgelopen dagen kon je niet om al het nieuws rondom The Voice heen, maar eigenlijk weten we nog steeds vrij weinig. Vandaag komt daar verandering in, want de BOOS-aflevering, waarin deze zaak aan het licht komt, is vanmiddag finally te zien.

Waar en wanneer?

BOOS is het online programma van Tim Hofman. Na langlopend onderzoek van het programma blijkt dat er meerdere medewerkers van de talentenjacht worden beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend wangedrag en machtsmisbruik. De uitzending waarin dit uitgebreid aan de orde komt, is vandaag (donderdag 20 januari 2022) te zien op het YouTube-kanaal van BOOS. De uitzending komt om 16.00 uur online.

Je vraagt je misschien af: waarom kon deze uitzending niet eerder online komen, gezien alle ophef die de afgelopen dagen is ontstaan? Tin en zijn team hebben besloten de aflevering niet ‘halsoverkop’ online te zetten. “Dat RTL/ITV koos voor nu al acteren, is aan hen en hun goedrecht”, liet Tim weten op Twitter. “Wij maken onze uitzending inclusief wederhoor en verwerking van nieuwe verhalen die binnenkomen zorgvuldig af. Belangrijk, gezien de gevoeligheid van de zaken.”

Bron: Tips en Weetjes, Cosmopolitan | Beeld: BrunoPress