Opnieuw aangifte tegen Ali B gedaan in The Voice-zedenzaak

De advocaat van de rapper bevestigt dit nieuws.

Er is opnieuw aangifte gedaan in de zedenzaak rond het RTL-programma The voice of Holland, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het gaat wederom om een aangifte tegen Ali B. Dat bevestigt de advocaat van de rapper en The Voice-coach aan RTL Boulevard.

Tweede aangifte

Ali B wordt er opnieuw van verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Afgelopen weekend werd er ook al aangifte gedaan tegen de rapper. Naar verluidt is dat gedaan door een oud-deelnemer van The voice of Holland.

Naar aanleiding van die eerste aangifte liet Ali B op zijn Instagram weten onschuldig te zijn. “Ik ben honderd procent overtuigd van mijn onschuld. Het gaat om een beschuldiging van iets dat lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar”, schreef hij afgelopen weekend. De rapper heeft nog niet gereageerd op de tweede aangifte. Aan RTL Boulevard laat zijn advocaat weten later deze middag met een reactie te komen.

Samenwerking opgeschort

De beschuldigingen van seksueel wangedrag hebben verregaande gevolgen voor Ali B. Woensdagmiddag maakt RTL Nederland namelijk bekend de samenwerking met coach Ali B op te schorten. Of dit te maken heeft met de tweede aangifte tegen de rapper, wil RTL niet zeggen.

Seksueel wangedrag

The voice of Holland was afgelopen weekend absoluut the talk of the town. Zaterdagochtend liet RTL Nederland weten het zangprogramma stil te leggen na verschillende verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Deze verhalen werden aan het licht gebracht door het programma BOOS van Tim Hofman, waarvan de aflevering donderdag op YouTube verschijnt.

Niet lang nadat het nieuws over TVOH naar buiten kwam, ging bandleider Jeroen Rietbergen met de billen bloot. De inmiddels ex-partner van Linda de Mol liet weten dat hij inderdaad schuldig was aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en besloot zijn werkzaamheden per direct naast zich neer te leggen.

Anouk

Zangeres en The Voice-coach Anouk liet zondag weten te stoppen bij het programma. ”Eigenlijk wilde ik gewoon de aflevering van BOOS afwachten”, legt ze uit in haar video, “Maar na een aantal statements te hebben gezien, onder andere van Jeroen Rietbergen, en ook na een paar telefoontjes die ik heb gepleegd met bepaalde mensen, weet ik wel genoeg”, stelt ze.

De zangeres besloot dan ook per direct op te stappen als coach bij de talentenshow. “Ik heb besloten dat ik gewoon niet meer terug wil komen bij The Voice. Het is gewoon een corrupte bende. Ik wil niet werken op een plek waar jarenlang een aantal mannen misbruik hebben gemaakt van hun positie. En waar er gewoon bewust voor is gekozen om het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet. Daar wil ik geen onderdeel van zijn.”

Bron: RTL Boulevard, RTL Nieuws, AD, NU.nl | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws