Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yes: Special Forces VIPS krijgt een tweede seizoen

Hier worden we héél blij van.

De laatste aflevering van Special Forces VIPS: Wie Durft Wint staat nog maar nét op Videoland of de streamingdienst kondigt al aan dat er een tweede seizoen van het loodzware programma komt. Daar worden we blij van! 

Loodzwaar

Het was aan Gaby Blaaser, Dave Roelvink, Giel Beelen en nog een hoop andere BN’ers de taak om twee weken lang een loodzware militaire opleiding te volgen. De VIPS konden amper slapen, kregen enorm zware opdrachten en moesten continu hun eigen angsten overwinnen. Ook werden ze allesbehalve vriendelijk te woord gestaan, werden de BN'ers aangesproken met nummers en moesten ze alle opdrachten die ze van hun staf kregen uitvoeren. Een eliminatieronde aan het eind van iedere aflevering was er niet, de BN’ers moesten zelf de handdoek in de ring gooien wanneer ze het niet meer aankonden. 

Tweede seizoen

Volgens Videoland zaten bijna de helft van alle Videoland-abonnees wekelijks klaar om een nieuwe aflevering van Special Forces VIPS: Wie Durft Wint te kijken. Het programma staat dan ook in de top drie van best bekeken titels van het jaar op Videoland, zo meldt de streamingdienst. Het is daarom niet verrassend dat er nóg een seizoen van dit programma zal verschijnen. Wanneer en met wie? Dat weten we helaas nog niet.

Special Forces VIPS: Wie Durft Wint

De BN'ers geven in Special Forces VIPS: Wie Durft Wint twee weken hun eigen leven op, om een loodzware militaire opleiding te volgen. Erik Wegewijs, voormalig officier bij de Special Forces, vertelde eerder aan AD wat het doel van het programma precies is. “De wereld waarin de Special Forces operaties uitvoeren is kwetsbaar, onvoorspelbaar, complex is en heeft meerdere gezichten. Eigenschappen als mentale veerkracht en adaptiviteit zijn hierbij essentieel. In Special Forces VIPS zoomen we met name in op het gedrag dat de deelnemers vertonen als ze onder constante druk staan, geen status, geen zekerheid en geen houvast hebben. Wij bepalen voor hen wanneer, hoe en waarom zij uit hun comfort zone gaan. De vraag is of ze in staat zijn om zichzelf hieruit te denken, of dat ze zich laten leiden door emotie.”

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videoland