Finally: binnenkort kun je je Snapchat-naam aanpassen

Kunnen we ein-de-lijk afscheid nemen van die awkward gebruikersnamen.

Lees ook

Heb jij ook zo’n cringy gebruikersnaam op Snapchat? Toen wij járen geleden ons account aanmaakten, wisten we niet dat we aan die naam vast zouden zitten. Zo heten we anno 2022 nog steeds ‘paarden4ever’ of ‘vivjediefje’ (don’t ask…). Maarre, we hebben goed nieuws. Binnenkort is het ein-de-lijk mogelijk om je Snapchat-naam aan te passen. Can we get a hallelujah? 

Cringy Snapchat-naam

Onze awkward e-mailadressen en Instagram-namen hebben we allang aangepast, maar helaas moesten we het op Snapchat nog doen met de cringy gebruikersnaam die we zo’n tien jaar geleden hebben gekozen. Alles van onze vroegere hobby’s tot beschamende bijnamen – laten we zeggen dat het niet bepaald de gebruikersnamen zijn die je graag met je crush wilt delen.

Update

Gelukkig komt Snapchat nu finally met een update waarbij het mogelijk is om je gebruikersnaam te veranderen. Australië en Nieuw-Zeeland zijn de lucky ones die de update het eerst kunnen gebruiken en dus hun Snapchat-namen kunnen aanpassen. En dat is bij velen niet onopgemerkt gebleven. Op TikTok delen veel gebruikers namelijk dat ze eindelijk een nieuwe gebruikersnaam hebben gekozen.

Helaas is de update nog niet in Nederland beschikbaar, maar gezien het grote succes in Australië en Nieuw-Zeeland zal dat wel niet lang meer duren.

@gxth.bxg

LETS GOOO #snapchat #update #trend #foryou #fyp #materialgorl

♬ original sound – 𝖰𝖴𝖤𝖤𝖭

Veiligheid

Het heeft in ieder geval lang genoeg geduurd, if you ask us. Waarom Snapchat zo lang met deze update heeft gewacht? Volgens het bedrijf heeft dat te maken met verschillende veiligheidsregels. Zo zou het niet zomaar mogelijk zijn om accountgegevens, herinneringen of snapreeksen van de ene naar de andere gebruikersnaam over te zetten. In Australië en Nieuw-Zeeland lijkt Snapchat daar dus nu een oplossing voor te hebben gevonden, fingers crossed dat Nederland de volgende op de lijst is!

Bron: FEM FEM | Beeld: Emily in Paris

 

Laatste nieuws

Zie ook