Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bedankt mam: 5 tekenen dat je op je moeder begint te lijken

Jep, je wordt nu echt oud.

moeder

"Het is hier geen hotel", is de zin die ons hoogstwaarschijnlijk allemaal even terugbrengt naar vroeger. Heb jij 'm onlangs ook hardop uitgesproken? Dan begin je steeds meer op je moeder te lijken. Deze vijf dingen wijzen erop dat jij en je mom steeds meer gelijkenissen hebben.

'Lekker thuis op de bank'

Blijf jij op de vrijdagavond liever thuis om op de bank eens lekker te gaan Netflixen? En zeg je daarvoor een avondje stappen met je vriendinnen af? Jep, dat is het eerste voorteken dat je langzaamaan op je moeder begint te lijken. Ach ja, een avondje bankhangen is ook lekker toch?

Oude liedjes

Wanneer er plotseling een 'oud' nummer op de radio komt ga jij helemaal los. Of het nou echt oud is... Maar je bestempelt deze nummers in ieder geval als 'hits uit jouw jeugd'. Begint er al een belletje te rinkelen? Wanneer je over oude nummers uit je jeugd spreekt en die muziek veel leuker dan de hits van tegenwoordig vindt, dan begin je steeds meer op je moeder te lijken. Misschien had je moeder toch wel een goede muzieksmaak?

Boodschappenlijstjes

Even snel iets opschrijven omdat je anders bang bent dat je het vergeet? Jep, mom sign! Dit betekent niet meteen dat je vergeetachtig wordt, maar wel dat je net zo georganiseerd als je moeder begint te worden. Je vindt haar lijstjes ineens toch wel handig.

Zinnetjes overnemen

"Ben je in de kerk geboren of zo?" Die zin zeiden je ouders misschien weleens wanneer je vergat de deur achter je dicht te doen. Misschien merk je wel dat je zulke uitspraken steeds meer van je moeder begint over te nemen. Dat is ook niet zo gek, want de kans is groot dat jij dit regelmatig van je moeder te horen kreeg.

Schoonmaken

Wanneer er visite komt, betrap jij jezelf er ineens op dat je de neiging hebt om elk vuiltje van de grond te rapen. En wanneer je net hebt gedweild roep je misschien wel boos naar je partner dat hij zijn schoenen uit moet doen. Enne, je moet ook altijd zeggen dat je partner zijn afwas in de vaatwasser moet zetten. Snap je nu hoe je moeder zich altijd voelde? Waarschijnlijk wel als je dit herkent, want dit betekent ook dat je net zo verantwoordelijk begint te worden als je mom. Aha!

Bron: Flair, Dingen voor Vrouwen | Beeld: Gossip Girl