Déze tv-show vervangt The Voice of Holland op vrijdagavond

Een ander zangprogramma vervangt TVOH.

Afgelopen weekend maakte RTL in een statement bekend dat The Voice of Holland per direct wordt gestopt. Vanwege aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik wordt het zangprogramma van de buis gehaald. Wat kunnen we dan nu tijdens prime time vrijdagavond op de buis verwachten?

Misstanden

De beslissing om The Voice helemaal stil te leggen, is genomen nadat RTL Nederland een brief heeft gekregen van Tim Hofmans programma BOOS. In deze brief zouden de misstanden worden beschreven.

Hoewel er verder niet bekend wordt gemaakt wat de aantijgingen precies zijn, noemt RTL ze in de verklaring “zeer ernstig en schokkend”. Inmiddels is al bekend dat er aanklachten tegen Ali B en bandleider Jeroen Rietbergen zijn ingediend. Jeroen heeft inmiddels zijn functie opgezegd en zijn vrouw, Linda de Mol, heeft hun relatie verbroken.

Oproep

Tim stelt wel vaker wantoestanden aan de kaak met zijn programma BOOS en had het RTL-programma al een tijdje op zijn radar. In augustus 2021 deed hij dan ook een oproepje op Instagram, waarin hij aangaf opzoek te zijn naar mensen die ofwel gewerkt hebben bij, ofwel hebben meegedaan aan een talentenshow, en daar dingen hadden meegemaakt of gezien die niet door de beugel kunnen. Tim gaf toen ook aan op de hoogte te zijn van meerdere verhalen over ongepast gedrag. Aanstaande donderdag verschijnt de aflevering van BOOS online.

Vervanger

The Voice of Holland was voor veel mensen op vrijdag vaste prik, waardoor er op social media al gauw reacties klonken van mensen die zich afvroegen welk programma er nu voor in de plaats zou komen. Dat gaat I Can See Your Voice zijn. Dit programma wordt gepresenteerd door Carlo Boszhard en begint om 20:00. Echter, het programma duurt minder lang dan TVOH, waardoor de uitzending van Beau een half uurtje eerder zal beginnen om 21:30 uur.

Bron: Shownieuws, Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws