Yes queen: déze Nederlandse queen is te zien in internationale RuPaul’s Drag Race

In RuPaul’s Drag Race: UK versus the World strijden queens uit verschillende landen tegen elkaar.

Lees ook

Liefhebbers van Drag Race Holland mogen hun hart ophalen. In het gloednieuwe programma RuPaul’s Drag Race: UK versus the World schittert niemand minder dan de Nederlandse drag queen Janey Jacké. En dat is iets om trots op te zijn, want Janey is hiermee de eerste Nederlandse queen die meedoet aan een internationaal seizoen.

‘Een enorme eer’

In RuPaul’s Drag Race: UK versus the World strijden in totaal negen queens, die eerder deel hebben genomen aan diverse seizoenen van RuPaul’s Drag Race over de hele wereld, tegen elkaar. In de spin-off zijn naast de Nederlandse Janey Jacké ook queens te zien uit Amerika, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

RuPaul zal net als in Drag Race UK zijn rol opnemen als host en hoofdjurylid. Hij wordt hierin bijgestaan door andere famous gezichten van de show, zo zien we onder anderen Michelle Visage, Graham Norton en Alan Carr weer plaatsnemen achter de jurydesk.

Janey Jacké

Heb je de afleveringen van Drag Race Holland allemaal gezien, dan hoeven we je niet te vertellen wie Janey Jacké precies is. Indien je een opfrissertje nodig hebt: Janey Jacké is een fierce queen, geboren in Volendam. Janey deed mee aan Drag Race Holland waar ze helaas geen nummer één werd, maar de tweede plaats kreeg.

Het talent van Janey was echter door de makers van RuPaul’s Drag Race niet onopgemerkt gebleven. Zij nodigden de queen uit om deel te nemen aan het allereerste seizoen van RuPaul’s Drag Race: UK versus The World. Dit programma is vanaf februari te zien via BBC3, BBC iPlayer en World of Wonder.

Bron en beeld: RuPaul’s Drag Race: UK versus the World

Laatste nieuws

Zie ook