Anouk stapt op als coach bij The Voice: ‘Het is een corrupte bende’

In een Insta-video legt Anouk uit dat ze niet langer onderdeel wil zijn van het programma.

Lees ook

Na de onthullingen over The Voice eerder dit weekend heeft zangeres Anouk besloten niet langer mee te werken aan het programma. ‘Het is een corrupte bende’, stelt ze in een video op Instagram.

Nieuwe video

Anouk reageert zondagavond voor het eerst op de aantijgingen rondom seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice. “”Eigenlijk wilde ik gewoon de aflevering van BOOS afwachten”, legt ze uit in haar video, “Maar na een aantal statements te hebben gezien, onder andere van Jeroen Rietbergen, en ook na een paar telefoontjes die ik heb gepleegd met bepaalde mensen, weet ik wel genoeg”, stelt ze.

‘Corrupte bende’

De zangeres heeft besloten per direct op te stappen als coach bij de talentenshow. “Ik heb besloten dat ik gewoon niet meer terug wil komen bij The Voice. Het is gewoon een corrupte bende. Ik wil niet werken op een plek waar jarenlang een aantal mannen misbruik hebben gemaakt van hun positie. En waar er gewoon bewust voor is gekozen om het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet. Daar wil ik geen onderdeel van zijn.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door anouk (@anouk)

Steunende reacties

In de comment section kan Anouk op veel begrip voor haar beslissing rekenen. “Goede keuze”, schrijven veel volgers, ook al vinden veel mensen het jammer dat ze onder deze omstandigheden moet vertrekken. “Heel jammer dat je weggaat, maar wel de juiste beslissing”, en “Respect voor jou”, klinkt het meerdere keren op Instagram.

Anouk is niet de enige die niet langer betrokken wil zijn bij het programma. Ook sponsor T-Mobile heeft besloten niet langer met The Voice samen te werken.

Bron: Instagram, AD | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook