Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

'Meer dan 40 vermeende slachtoffers seksueel wangedrag The Voice of Holland'

O'G3NE wint The Voice of Holland

De nieuwtjes rond de misstanden bij The Voice of Holland volgen elkaar in rap tempo op. Volgens de laatste berichten is er een appgroep waarin maar liefst veertig vermeende slachtoffers zich hebben verenigd.

Seksueel wangedrag

Eerder vandaag kwam al naar buiten dat er mogelijk sprake is geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag door mensen bij The Voice. Niet lang erna werd duidelijk dat bandleider, en tevens partner van Linda de Mol, Jeroen Rietbergen al een schuldbekentenis heeft afgelegd. Hij stapte zelfs per direct op bij het programma.

Tot slot een aangifte wegens seksueel wangedrag bij het talentenprogramma. Dit bleek te gaan om Ali B, al zweert het Voice-jurylid dat hij niks verkeerds heeft gedaan. Uit de verklaring van Ali: 'Ik ben 100% overtuigd van mijn onschuld'.

WhatsApp-groep

Maar het vat is nog niet leeg, zo blijkt. RTL Boulevard heeft zojuist gemeld dat er een WhatsApp-groep bestaat, waarin maar liefst veertig vermeende slachtoffers van The Voice of Holland zich hebben verenigd. Of er naast Jeroen Rietbergen en Ali B ook nog meer medewerkers van The Voice worden beschuldigd, is (nog) niet duidelijk.

Komende donderdag

Eerder vandaag schrapte RTL alle uitzendingen van het talentenprogramma nadat ze een brief hadden ontvangen van de redactie van het BNN/VARA-programma BOOS. In deze brief zou presentator Tim Hofman een boekje open hebben gedaan over alle beschuldigingen.

De presentator bleek in contact te zijn gekomen met meerdere vermeende slachtoffers. Al in augustus van vorig jaar plaatste hij een oproepje om verhalen rondom de misstanden in het programma te verzamelen en nu heeft hij zijn verhaal rond. Komende donderdag zet hij de aflevering rond de Voice online. Mogelijk wordt dan meer duidelijk.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl

Showbizz
  • The Voice of Holland de finaleshow waar de meidengroep O'G3NE bestaande uit de drie zusjes Lisa, Amy en Shelley gewonnen hebben. Op de foto: De Jury met Marco Borsato , Trijntje Oosterhuis , Ilse DeLange en Ali B