Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

'Oud-kandidaat The Voice doet aangifte tegen Ali B'

Finale van The Voice of Holland 2020

Een oud-kandidaat van The Voice of Holland heeft aangifte gedaan tegen Ali B. Dat meldt RTL Boulevard na het spreken van meerdere bronnen. De rapper zou zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag.

'Nooit misbruik gemaakt van zijn positie'

Het OM geeft aan dat er inderdaad aangifte is gedaan wegens seksueel overschrijdend gedrag bij The voice of Holland, maar kan niet bevestigen of het om Ali B gaat. Zeker is in ieder geval wel dat de betreffende aangifte niet gericht is tegen Marco Borsato, die al eerder een aanklacht aan z'n broek kreeg.

Het management van Ali B heeft inmiddels een kort statement online gezet. Hierin wordt ontkend dat de Nederlands-Marokkaanse rapper iets fout heeft gedaan in zijn rol als jurylid bij het programma.

Uit die verklaring: 'Er is nog veel onduidelijk, maar één ding is wel duidelijk: Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen. We wachten het onderzoek met vertrouwen af.'

Uitzendingen gestopt

Eerder vandaag maakte RTL bekend dat de uitzendingen van The Voice voorlopig opgeschort worden. Dit nadat RTL Nederland een brief heeft gekregen van Tim Hofmans programma BOOS. In deze brief zouden diverse misstanden worden beschreven.

Hoewel er verder niet bekend wordt gemaakt wat de aantijgingen precies zijn, noemt RTL ze in de verklaring "zeer ernstig en schokkend".

The Voice of Holland was gisteravond nog op tv te zien, maar het lijkt erop dat deze tweede aflevering van het huidige seizoen voorlopig ook de laatste is. RTL heeft namelijk aangegeven de talentenshow voor nu in ieder geval niet meer uit te zenden. Daarnaast heeft de zender met de producent van het programma, ITV, afgesproken een onafhankelijk onderzoek in te stellen.

Jeroen Rietbergen

Inmiddels heeft programmamaker Tim Hofman een update op Twitter gezet. Daarin zegt hij afgelopen week de vermeende daders gesproken te hebben. "Deze zaterdag ontving de redactie een bekentenis en spijtbetuiging van de bandleider van The Voice, Jeroen Rietbergen. Hij heeft laten weten zijn werkzaamheden bij The Voice per direct naast zich neer te leggen." Jeroen Rietbergen is naast componist en muziekproducent ook al jaren de partner van Linda de Mol.

Hofman benadrukt in zijn Tweet dat het niet alleen gaat om aanklachten tegen Rietbergen, maar ook tegen andere personen binnen het programma. Een van die andere personen zou volgens RTL Boulevard dus Ali B zijn.

Oproepje

Tim Hofman stelt wel vaker wantoestanden aan de kaak met zijn programma BOOS en had het RTL-programma al een tijdje op zijn radar. In augustus 2021 deed hij dan ook een oproepje op Instagram, waarin hij aangaf opzoek te zijn naar mensen die ofwel gewerkt hebben bij, ofwel hebben meegedaan aan een talentenshow, en daar dingen hadden meegemaakt of gezien die niet door de beugel kunnen. Tim Hofman gaf toen ook aan op de hoogte te zijn van meerdere verhalen over ongepast gedrag.

In een bericht dat hij vandaag op Twitter deelde, geeft de BOOS-presentator aan "hier ontzettend lang en zorgvuldig aan gewerkt" te hebben. De uitzending over de misstanden bij The Voice wordt donderdag online gezet. Óf en zo ja, wanneer RTL de The Voice Of Holland weer gaat uitzenden, is niet bekend. Naar verwachting is dat afhankelijk van de uitkomsten van verder onderzoek naar de aantijgingen.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl

Showbizz
  • Finale van The Voice of Holland 2020 in Studio 24, Hilversum. Op de foto: Ali B