Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Emily in Paris in één keer uitgekeken? Deze aangrijpende film met Lily Collins moet je zien

Een must-see.

De knappe Gabriel, het heerlijke accentje van Alfie en de stunning outfits van Emily en Camille: we konden geen genoeg krijgen van het tweede seizoen van Emily in Paris. We moeten helaas nog wel even wachten op het derde én vierde seizoen, maar ondertussen kunnen we wel naar andere films met Lily Collins kijken.

Anorexia

In Emily in Paris speelt Lily natuurlijk de altijd vrolijke en enthousiaste Emily, maar dat is in de film To The Bone wel anders. In deze aangrijpende film leren we Lily van een hele andere kant kennen, wanneer ze in de huid kruipt van Ellen die lijdt aan anorexia.

De film

To The Bone gaat over de 20-jarige Ellen, die lijdt aan de verschrikkelijke ziekte anorexia. Ellen telt al haar calorieën, rent de trap op en af om haar calorieën te verbranden en wordt vervolgens broodmager. Ze komt bij een dokter terecht (gespeeld door Keanu Reeves), die haar er weer bovenop probeert te helpen met een intensief programma. Het is een erg indrukwekkend verhaal waarmee Netflix hoopte taboes te doorbreken en aandacht te vragen voor eetstoornissen.

Afvallen

Lily moest voor de film 15 kilo afvallen en dat was behoorlijk pittig voor de actrice. Ze heeft zelf immers ook ooit een eetstoornis gehad. "In het begin was het zeker heel eng. Het was iets waarvan ik dacht dat het risky was, omdat er een dunne lijn is tussen iets head-on aangaan en het bereiken, of erin terugvallen", vertelde ze destijds in een interview met Refinery29.

"Maar ik wist dat ik deze keer in de gaten zou worden gehouden. Ik zou [afvallen] onder de begeleiding van een diëtist en ik werd omringd door fantastische vrouwen op de set. Dus ik wist dat ik in een veilige omgeving was om dit te ontdekken." Heftig!

Bron: Amayzine | Beeld: YouTube, Netflix