Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yay or nay? De bivakmuts is de nieuwste trend die we overal op Instagram spotten

We spotten deze opvallende mutsen overal op Instagram.

De bivakmuts of ook wel de balaclava (klinkt iets meer fashion) spotten we op dit moment overal op Instagram. Deze opvallende muts is groot favoriet bij veel fashion bloggers, hoogtijd dus om deze trend eens onder de loep te nemen.

Bivakmuts

Grote kans dat je bij het woord bivakmuts al gauw aan een spannende filmscène of overval denkt, maar dat is bij deze nieuwe variant absoluut niet het geval. Menig influencer wordt namelijk gespot met een gehaakte- of gebreide balaclava in een vrolijke kleur. Ook zijn de gaten rondom je ogen en mond tot één groot gat geknipt. Niet zo angstaanjagend dus.

Het idee van de bivakmuts wordt in stand gehouden, aangezien je de muts helemaal over je hoofd moet trekken om 'm op te zetten. Hiermee houd je dus niet alleen je hele hoofd en oren warm, ook je nek zal tijdens de koude winterdagen geen kou vatten.

Hoe te combineren

Op Instagram spotten we de bivakmuts sinds kort overal. Niet alleen is het een favoriet als warmhouder bij een dikke puffer, ook spotten we de bivakmuts boven een t-shirt op een warme zomerdag. Je kunt kiezen voor een veilige zandkleur, maar ook de felle kleurtjes mogen gezien worden.

Next level

Zoals je ziet is de bivakmuts een stuk minder angstaanjagend dan je in eerste instantie had verwacht. Enne, mocht je extra uit willen pakken – of je bent een echte koukleum – dan kun je er ook voor kiezen om all the way te gaan.

Een donkerblauwe of zelfs pikzwarte balaclava die je net als Lera Gabrukova tijdens een koude winterdag draagt, is misschien even wennen. Toch moeten we toegeven dat het een behoorlijk badass look is. Misschien geen look om te dragen naar een eerste bezoek aan je schoonouders of een winkelbezoekje aan de avondwinkel. Je wil natuurlijk niet dat mensen denken dat je een overval gaat plegen, right?

Bron: Grazia Daily | Beeld: BrunoPress, Instagram