Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Cillian Murphy licht tipje van de sluier op over 4e seizoen Peaky Blinders

Wij kunnen niet wachten!

We kijken reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen van Peaky Blinders. Begin dit jaar dropte BBC ein-de-lijk de langverwachte trailer van het zesde seizoen en daarmee waren fans weer even zoet. Maar wat kunnen we verder nog verwachten van het aankomende seizoen? Cillian Murphy aka Thomas Shelby himself licht een tipje van de sluier op.

Trailer

We moesten even geduld hebben, maar we begonnen het nieuwe jaar goed. BBC lanceerde namelijk in het eerste weekend van het nieuwe jaar de trailer van het zesde seizoen van Peaky Blinders.  Helaas werd ook de set van deze bloedstollende Netflix-serie getroffen door corona. De productie kwam tijdig stil te liggen waardoor fans nog langer moesten wachten op een nieuw seizoen. Maar, the wait is over. 

Het verhaal

Peaky Blinders ontleent haar naam aan de gelijknamige bende die net na de Eerste Wereldoorlog actief was in Birmingham. In het vijfde seizoen krijgt de bende, onder aanvoering van Tommy Shelby (een rol van Cillian Murphy), te maken met de beurskrach van 1929. In de finale-aflevering van het vijfde seizoen leek de hopeloze Tommy op het punt te staan een einde aan zijn leven te maken, maar dit blijkt – gezien de trailer – een mislukte poging.

En net zo intens als het vijfde seizoen eindigde, zal het zesde seizoen ook weer verder gaan. Tenminste, dat is wat Cillian zelf zegt. "Ik denk dat het heel erg intens gaat worden", vertelt de acteur aan Rolling Stone. "Ja, het wordt zwaarmoedig." Meer wil hij niet kwijt over de nieuwe afleveringen, die als het goed is in februari uitkomen. Spannend!

Vervolg

Lang klonken er geruchten over een zevende seizoen, maar vanwege de pandemie is dit plan van de baan. Fans hoeven echter niet bij de pakken neer te zitten, de makers van de serie zijn namelijk van plan om nog een Peaky Blinders-film te lanceren.

“En dat zal waarschijnlijk het einde zijn voor Peaky Blinders zoals we de serie kennen”, stelde seriemaker Steven Knight in een eerder interview. De opnames hiervan starten naar verwachting in 2023 pas, maar gelukkig kunnen we tot die tijd (hopelijk asap) nog het zesde seizoen kijken.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: YouTube, Peaky Blinders