Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

No way! WhatsApp geeft je straks een melding als iemand over je praat

Oh my.

Sms'en? Nee, dat doen we allang niet meer. Berichtjes sturen én bellen doen we allemaal natuurlijk via WhatsApp. De app is niet meer weg te denken uit ons leven, al vinden we het soms ook wel lekker om even helemaal geen berichten meer te ontvangen. Soms kijken we uren niet op de app, om vervolgens overspoeld te worden met berichten uit verschillende groepsapps. Daar heeft WhatsApp nu iets op bedacht, want de app gaat je namelijk een melding geven als jouw naam in een groepsapp is genoemd.

Nieuwe functie

Wanneer iemand straks jouw naam noemt op WhatsApp, krijg je namelijk een melding. Hoe werkt die nieuwe functie precies? Het is eigenlijk heel simpel: WhatsApp houdt voor jou in de gaten wanneer iemand het over je heeft. Zodra iemand jouw naam vernoemt, krijg je een melding van de app. WhatsApp probeert hiermee overzicht te creëren voor wanneer je een tijdje offline bent. Op deze manier mis je dus geen belangrijke appjes meer in groepschats.

Op de hoogte blijven

Hoe het er precies uit gaat zien, dat weten we nog niet. Waarschijnlijk is deze functie namelijk alleen voor groepsapps waarin jij zelf ook zit. Wanneer twee mensen het in een privéchat over jouw hebben, zul je hoogstwaarschijnlijk geen melding krijgen. Voor de zekerheid gaan wij in elk geval iets minder roddelen via WhatsApp de komende tijd. Een bijnaam bedenken voor iemand waarover je het vaak hebt, is natuurlijk ook geen slecht idee.

De functie is verder ook erg handig. Want wanneer je de hele dag aan het werk bent geweest en honderden appjes van je vriendinnen hebt gemist, kun je in een oogopslag zien welke belangrijk waren voor jou. Zo blijf je toch op de hoogte. Wij zijn benieuwd naar deze update!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: KUWTK