Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Groot nieuws voor Love Island-fans

Wij zijn nu al excited.

Berichtje! We hebben al véél te lang geen Love Island meer kunnen bingen, dus het wordt wat ons betreft wel weer tijd voor een gloednieuw seizoen. En dat moeten ze in Engeland ook gedacht hebben. Love Island UK is namelijk begonnen met de voorbereidingen voor een nieuw seizoen.

Kandidaten zoeken

"Happy New Year! Now, who fancies spending summer in paradise, with the hope of finding love?", luidt het bericht op de Instagrampagina van Love Island UK. "Je kunt je vanaf nu aanmelden voor Love Island 2022", klinkt het bericht verder.

De Engelse variant van het programma is gestart met het werven van nieuwe kandidaten voor het liefdesprogramma en daar worden we héél blij van. Nu weten we in ieder geval zeker dat er sowieso nog een nieuw seizoen van onze favo tv-show verschijnt.

Diverser dan ooit

Niet alleen plannen de programmamakers een nieuw seizoen, ook zijn ze van plan het meest diverse seizoen ever te lanceren. Voor het eerst kunnen ook non-binaire kandidaten zich opgeven voor het programma, dit was voorheen niet het geval.

In het aanmeldingsformulier wordt gevraagd naar een geslacht, waarbij gekozen kan worden voor man, vrouw, non-binair, prefer not to say en prefer to self-describe. Ook kunnen deelnemers invullen of ze hetero, homo, lesbisch, biseksueel of een andere voorkeur hebben.

Ingewikkeld

Al eerder probeerden programmamakers een inclusiever seizoen te lanceren, maar werd dit uiteindelijk toch 'te ingewikkeld'. Na bakken kritiek over het gebrek van inclusiviteit vertelde ITV-baas Amada Stavri aan Radio Times dat het format van het programma lastig om te gooien is.

"Als het gaat over gay-Islanders, dan is het format van Love Island een behoorlijke uitdaging. Het is logistiek gezien ingewikkeld, want de Islanders moeten een gelijke keuze hebben tijdens de herkoppelingen." Makes sense, maar toch gaan de programmamakers hun uiterste best doen om er een inclusiever seizoen van te maken. En dat vinden wij héél goed nieuws.

Bron: Glamour UK | Beeld: Love Island