Wait, what?! Undercovers Serkan spreekt helemaal geen Nederlands

Dat heeft hij goed weten te verbergen!

De laatste aflevering van het derde seizoen van Undercover maakte dit weekend de tongen los bij de kijkers van het programma. “Snel richting seizoen 4”, klonk het massaal op social media na de slotaflevering. We kunnen nog niet echt vooruitblikken op dat vierde seizoen, maar wel terugblikken op de derde. Want wist jij dat acteur Murat Seven aka Serkan Bulut eigenlijk geen woord Nederlands spreekt?

Duits

In het derde seizoen worden Ferry en Bob zakenpartners met de Turkse drugsbazen Leyla en Serkan Bulut (Murat Seven). Leyla spreekt gewoon Nederlands in de serie, maar met haar man Serkan spreekt ze in de serie opvallend vaak Turks. Dat is niet voor niets. Want hoewel Serkan wel af en toe een paar Nederlandse zinnen uitspreekt in de serie, is hij eigenlijk helemaal niet Vlaams of Nederlands, maar Duits.

Accent

Hij heeft het enorm goed weten te verbergen en het Vlaamse accent als een ster weten na te doen, maar eigenlijk was het allemaal schijn. “Ik heb mensen laten denken dat ik Nederlands ben”, vertelt Murat, die oorspronkelijk komt uit het Duitse Berlijn. De Undercover-acteur moest zijn script dus extra goed oefenen en zijn zinnen zo goed mogelijk in het Vlaams proberen uit te spreken. Een behoorlijke klus dus, maar hij heeft ons allemaal doen geloven dat hij vloeiend Vlaams sprak.

Oefenen

“Nederlands en Vlaams lijken wel een beetje op Duits, dus ik kon vaak door de context en door gelijkende woorden wel dialogen min of meer begrijpen”, vertelt Murat in een interview met het Belgische Proximus. “Tijdens het filmen heb ik wel enkele woorden opgepikt, maar ik kan zeker geen gesprek voeren in het Nederlands. Normaal zou ik als acteur wat improviseren, kleine dingen toevoegen of weglaten wanneer dat logisch is, maar in het Nederlands moest ik me streng aan de tekst houden. Ik leerde daarom niet alleen mijn tekst vanbuiten, maar ook die van de andere acteurs.” Aha!

Bron: Streamwijzer | Beeld: Undercover, Netflix

Laatste nieuws