Zó voeg je wat extravagantie toe aan je interieur

Het is makkelijker dan je denkt.

Waar je het ene moment behoefte hebt aan een minimalistisch interieur, vind je dit de volgende dag wat saai en onuitgesproken. Waarschijnlijk heeft elke vrouw (of man!) op een bepaald moment een gedachtegang in de trant van: “Het mag wel iets specialer, meer aangekleed en uitgesproken.” We got you, want we hebben een paar tips op een rijtje gezet waardoor je jouw interieur wat sprankelender kunt maken door wat kleine aanpassingen te doen. Zo til je jouw inrichting naar een hoger niveau, waar je elke dag weer blij van wordt!

Extravagante spiegels

Spiegels geven een ruimte direct een chique sfeer. Daarnaast vergroten ze optisch de ruimte, dus eigenlijk kun je alleen maar winnen door wat extra spiegels op te hangen. Kies niet direct voor de eerste de beste spiegel, maar ga echt op jacht naar een uniek exemplaar wat de aandacht opeist.

Misschien kun je meerdere spiegels bij elkaar zoeken voor een zelfontworpen design op de muur of kies je voor een extra groot exemplaar om echt de aandacht mee op te eisen. Bonustip: als je de spiegel tegenover een raam hangt kun je nog meer licht in de ruimte creëren doordat je het daglicht weerkaatst.

Voeg metaalkleuren toe

Metaalkleuren en afwerkingen geven een extra gevoel van extravagantie, dus je kunt hier mee starten. Zo kun je gouden en zilveren decoraties in huis plaatsen, maar ook een gedeelte van een muur goud schilderen. Vind je dit iets te rigoureus en heftig, dan kun je ook wat houten plankjes met gouden finish ophangen aan de muur.

Met goede ijzerwaren, stevige pluggen en een fijne boor is dat namelijk zo gepiept. Match je gouden plankjes met wat andere gouden decoraties zoals een vaas, onderzetters of kaarsenhouders en het niveau van extravagantie schiet omhoog!

Fancy meubelen

Waarom zou je kiezen voor die saaie grijze bank die zogenaamd overal bijpast? Wil je je huis echt omschrijven als ‘lekker praktisch’ of kies je toch voor wat uniekere meubelen? Je kunt gemakkelijk kiezen voor een bank in een felle kleur of met een unieke vorm, zeker als de rest van je interieur al wat neutraler is. Laat dit meubelstuk er lekker uitspringen, waardoor de rest van je inrichting ook direct een boost krijgt. Het hoeft allemaal niet zo veilig, je mag ook best wel eens een extravagante keuze maken als het op interieur aankomt!

Beeld: Pexels

Laatste nieuws