Jimmy blikt terug op Prince Charming-deelname: ‘Ik zei: ik doe alleen mee als ik de prins mag zijn’

‘Ik kijk met heel veel positieve gedachtes terug.’ 

Lees ook

Wat hebben we van hem genoten. Met zijn zelfverzekerde, charmante houding en het hart op de tong schopte Jimmy het tot de achtste aflevering van Prince Charming. De 33-jarige meubelrestaurateur vond Prince Charming “een supermooi avontuur” en blikt met Grazia terug op zijn tijd in het programma. 

Prins zijn 

Als kandidaat meedoen aan Prince Charming is niet niks. Veel deelnemers van het programma komen dan ook niet spontaan op het idee om mee te doen. “Ik ben gevraagd voor beide seizoenen”, lacht Jimmy als we met hem bellen. “Tegen seizoen één had ik ‘nee’ gezegd. Ik kwam net uit een relatie en het voelde voor mij niet als mijn tijd. Toen ze me voor seizoen twee vroegen, zei ik: ‘Ik doe alleen mee als ik de prins mag zijn’.” 

“En dat is helemaal niet arrogant bedoeld – laten we dat even vooropstellen – maar het leek me leuk, omdat ik juist niet die geijkte, gladde mooiboy ben. Het zou dan wel een ander, interessant programma kunnen worden”, verklaart Jimmy. Toch lukte het Jimmy niet om mee te doen als de prins. “Toen was ik daar – voor zover ik weet – voor in de race, maar toen is Chris het geworden.” 

Jimmy vertelt dat hij vervolgens de vraag kreeg of hij alsnog mee zou willen doen als Prince Charming-kandidaat. “Daar heb ik lang over nagedacht. Uiteindelijk zei ik ‘ja’, omdat het me een heel mooi experiment leek; om de liefde eens van een andere kant te bekijken.”

Italië

Aangezien Jimmy meedeed als kandidaat kwam hij opeens met behoorlijk wat andere mannen in een huis te zitten, die allemaal om het hart van de prins zouden strijden. Hoe vond hij het eigenlijk om opeens met heel veel mannen in één villa te zitten? 

“Daar had ik in de eerste instantie wel mijn bedenkingen over”, geeft Jimmy eerlijk toe. “Ik dacht: ‘Oh, god, gaat dit wel allemaal goed?’ Maar vanaf moment één was het eigenlijk zo fijn en relaxed, ondanks dat we allemaal zo verschillend zijn. Dat verbaasde me eigenlijk op een goede manier.” 

Kleien

Jimmy heeft veel mooie herinneringen aan Prince Charming overgehouden, maar is er eigenlijk een moment dat eruit springt? “Dat klinkt heel stom, maar ik vond het kleien dus echt heel bijzonder”, lacht Jimmy. “We zaten op een enorm plein dat heel geschiedenisrijk is. Ik vond dat zo mooi en heb echt genoten. Ik ben ook het liefst creatief bezig, dus ik voelde me op dat moment zo happy. Dat springt er voor mij echt uit.”

“Natuurlijk zijn er ook heel veel mooie dingen in de villa gebeurd, maar als ik echt iets moet kiezen is het wel het kleien. Het is niet iets wat je ooit weer zomaar meemaakt: op een bomvol plein even gaan kleien.” 

Prachtig avontuur

Prince Charming is voor Jimmy dan ook een supermooi avontuur geweest. “Ik ben heel blij dat ik heb meegedaan. Ik kijk met heel veel lof en liefde terug. Ik vind het heel bijzonder dat je met zoveel jongens zo’n mooie tijd kunt hebben. Dat had ik niet verwacht.” 

Niet zo gek dat Jimmy dan ook uitkijkt naar de reünie, die binnenkort wordt opgenomen. “Ik kijk er absoluut naar uit. Het wordt een mooie afsluiter voor ons allemaal. Iedereen kijker ernaar uit.” Awh!

Beeld: Jasper Suyk 

Laatste nieuws

Zie ook