Good to know: zo belangrijk is een telefoonhoesje als bescherming van je smartphone

Handig om te weten!

Een lederen hoes van het merk BMW of een bling bling hoes voor je smartphone. Zie jij jezelf ook wel rondlopen met zo’n toffe telefoonhoes? Lees dan snel verder.

Ongeluk zit in een klein hoekje

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Voordat je het weet laat je je telefoon wel een keer uit je handen vallen. Oops! Voorkom een kapotte smartphone of beeldscherm en bescherm ‘m met een mooie hoes. Op fonu.nl vind je een ruim aanbod aan hoesjes voor mobiele telefoons voor (smart)toestellen tegen betaalbare prijzen. 

Je kunt een telefoonhoesje kiezen in je favoriete kleur of materiaal zoals plastic, siliconen, rubber of echt leer. Het eerste dat handig is om te doen is natuurlijk kiezen welk merk en telefoonmodel je hebt. Ongeacht het type smartphone dat je in handen hebt, of het nu een Android is zoals Samsung Galaxy, Huawei, Oppo of Apple iPhone is, je kunt eenvoudig uit het overzicht kiezen of de juiste telefoonhoes erbij zit. Stem simpelweg de nieuwe hoes af op jouw stijl en behoeften. En als je dan toch in de webshop bent, bekijk dan gelijk ook eens het rijke aanbod aan telefoonaccessoires. 

Handige tips

Dus, of je nu op zoek bent naar een bijzonder Samsung Galaxy S20-, een Huawei P40- of een iPhone 13 Pro Max-, iPhone 13 Pro-, iPhone 13- of iPhone 13 mini-hoesje: de uitgebreide collectie hoesjes voor mobiele telefoons die fonu.nl in huis heeft, bevat vast één variant die bij jouw smaak past. Ook leuk: lees ook eens de blogs met handige tips. 

De verschillende soorten telefoonhoezen om uit te kiezen

TPU of siliconen hoes: ga jij voor een TPU of een siliconen hoesje? Deze zijn de bestsellers in de meest winkels. Dat is goed te verklaren, want ze zijn gemaakt van een rubber materiaal en voelen zacht aan. Bovendien schuif je deze makkelijk om je smartphone. TPU heeft de eigenschap dat het een antislip coating én een perfecte pasvorm heeft. Het trekt nauwelijks stof aan of kan bijna niet krassen, dus het kan wel tegen een stootje. Je laat je phone daardoor niet zo makkelijk uit je handen glijden. Zoek je goede bescherming voor je phone, dan is een TPU of siliconen hoes een van de beste keuzes.

Een waterdichte telefoonhoes: ben jij een fervent sporter en neem je graag je smartphone overal mee naartoe? Dan is een spatwaterdicht hoes of waterdichte telefoonhoes een goede keuze. Een waterdichte telefoon case beschermt je smartphone tegen water, regen en zweet. Vaak hebben deze een transparante voorkant en zijn ze behalve bestendig tegen water, ook in de meest gevallen shockproof. Lekker ontspannen op het strand of tijdens het hardlopen en je geen zorgen hoeven te maken over waterdruppels.

Moderne lederen telefoonhoezen: leder is natuurlijk erg mooi en praktisch. Lederen of splitlederen telefoonhoezen zijn sterk, gaan lang mee en zien er ook nog eens elegant uit. Het voelt ook prettig om vast te houden.  Vaak zijn ze voorzien van kaartsleuven waardoor je pasjes kunt opbergen in deze extra ruimtes of heb je lederen bookcases, het boekmodel type. Een lookalike is de kunstleren versie. Een stuk goedkoper en met dezelfde looks, maar er gaat natuurlijk niets boven echt leder.

Extra harde plastic telefoonhoezen: als tegenhanger van TPU of siliconen hoezen, bestaan er ook hoezen die gemaakt zijn van hard plastic. Vaak hebben deze een leuke opdruk. Hard plastic hoezen houden je mobieltje slank en soms zijn ze schokbestendig.

Bling-bling hoesjes: dan hebben we natuurlijk ook nog de bling bling hoezen met glimmende strass steentjes of fonkelende diamantjes. Deze zijn vooral bij fashionable mobielgebruikers erg geliefd. Sommige bling bling hoezen zijn voorzien van glitters, strass of zelfs Swarovski kristallen met glitter effect. 

Vergeet je beeldscherm niet te beschermen

Een telefoonhoes is niet alleen genoeg voor optimale bescherming van je smartphone. Als je een telefoonhoes kiest voor je telefoon, vergeet dan niet je beeldscherm te beschermen met een screenprotector. Het laten maken is een duur geintje. Mocht je toch een klein krasje hebben, dan is er nog wel een trucje waarmee je de krassen makkelijk kunt oplossen. Krassen in je scherm zijn namelijk geen pretje als je nog duidelijk je foto’s wilt zien of appen. Je kan er ook nog splinters van in je vinger krijgen.  

Tip: kies voor een screenprotector. Deze beschermlaag is een flinterdunne folie van kunststof of gehard glas die het glazen beeldscherm van je smartphone beschermt tegen krassen en andere beschadigingen. Investeer daarom in een goede hoes en screen protector, want mobieltjes met een gebroken scherm waar geen hoes omheen zit, is wat je noemt echt een verkeerde bezuiniging. Wanneer je je telefoon laat vallen ben je namelijk véél verder van huis én het wordt vaak niet door je verzekering gedekt. Voorkomen dus!

Beeld: Pexels

Laatste nieuws