‘Plaatsvervangende schaamte’ bij bijzondere aflevering First Dates

Bijzonder ongemakkelijk of juist ontzettend leuk?

Een aflevering First Dates is gegarandeerd genieten. Naast barman Victor Abeln is er altijd volop leuks te zien qua ongemakkelijke gesprekken en overspringende vonkjes. Maar gisteravond werd het veel kijkers wel even héél heftig qua secondhand shame

Luc en Julienne

Gisteravond schoven de Bloemendaalse Luc en de Haarlemse Julienne aan op hun first date. Enne, dat nam een bijzondere wending. Luc liet namelijk graag zijn stemgeluid horen. “Bij de feestjes in het weekend zing ik voornamelijk Nederlandse muziek, maar wil je iets totaal anders zoals Spaans of Italiaans? Bel me op en we kunnen wat regelen!”, riep hij enthousiast. Om zijn woorden kracht bij te zetten besloot hij dan maar direct met een pepermolen in zijn hand een serenade te brengen aan de prachtige Julienne.

Awkwaaarrddd

Die spontane serenade maakt behoorlijk wat los bij de kijkers. Op Twitter wordt met ongeloof, plaatsvervangende schaamte en een flinke dosis humor gereageerd op de hele situatie.

Bovendien merken enkele kijkers op dat Luc zo in een ander programma past. “Net René Le Blanc“, schrijft een kijker. Iemand anders laat weten dat ze vol ‘plaatsvervangende schaamte’ naar het spektakel zitten te kijken.

Flinke afgang of goede afloop?

Ook Julienne is in eerste instantie een beetje overrompeld door de serenade. “Ik dacht eerst ‘dat méén je niet'”, lacht ze achteraf.

Uiteindelijk zal het Luc trouwens weinig uitmaken wat de kijkers precies van zijn pepermolen-zangkunsten vinden. Aan het einde van de aflevering is er natuurlijk dé vraag: komt er een vervolgdate? Zowel Luc als Julienne zien dat wel zitten. Kortom: voor je volgende Tinder-date misschien eerst even je zangkunsten opvijzelen. Luc heeft namelijk bewijzen dat dit duidelijk een succesje is.

Bron en beeld: First Dates

Laatste nieuws