Samen dutjes doen blijkt supergoed voor je relatie

Zzz...

Lees ook

Een dutje doen is natuurlijk heerlijk. Maar wat blijkt nu? Het is ook een wondermiddel voor je relatie. Onderzoekers van de Universiteit van Florida hebben dit aangetoond.

Samen slapen

Natuurlijk: wat je met je partner in bed uitspookt is vaak een belangrijk onderdeel van je relatie. Maar het hoeft allemaal niet zo steamy te zijn, blijkt nu. Ook samen slapen of dutjes doen is namelijk al een heel goede bonding experience.

De University of Florida heeft in een groot onderzoek een hoop stelletjes namelijk gevraagd naar hun slaapgewoonten. Hoeveel uren hadden zij samen slapend doorgebracht? Vervolgens werden de koppels gevraagd welk cijfer zij hun relatie zouden geven. En wat bleek daaruit: lovers die meer samen sliepen, gaven hun relatie overall een hoger cijfer.

Dutjes doen

De onderzoekers van de Amerikaanse universiteit legden uit dat een goede hoeveelheid slaap werkte als een soort ‘buffer’ voor het humeur. Ga maar na: als jij een nacht slecht hebt geslapen, ben jij dan vervolgens het zonnetje in huis? Waarschijnlijk niet! Een uurtje extra bijslapen doet dus wonderen voor je mood. En daar profiteert je relatie uiteindelijk ook weer van.

Kortom: de volgende keer dat je in je middagdip zit en éven een half uur lang de oogjes toe wilt doen, haal je je partner er ook gewoon bij. Worden jullie allebei gelukkiger van!

Bron: Ze.nl | Beeld: Veronica Mars

Laatste nieuws

Zie ook