Dit wil je: zo ben je dit jaar 28 dagen vrij in ruil voor 14 verlofdagen

Thank us later.

Lees ook

Er gaat niets boven een ellenlange vakantie. Helaas zijn de meeste mensen gebonden aan een maximumaantal vakantiedagen in een jaar. Al zijn er wel een aantal slimme trucjes om méér vakantie voor minder vakantiedagen te krijgen.

Feestdagen

De vrije feestdagen eind vorig jaar vielen niet helemaal handig. Eerste kerstdag op een zaterdag, tweede kerstdag op een zondag en Nieuwjaarsdag op een zaterdag…Niet heel ideaal. Maarre, klein goedmakertje: ben je van plan om in april, mei en juni dit jaar verlof op te nemen? Plan het dan op de volgende manier in, zodat je lekker veel dagen achter elkaar vrij bent.

Lange paasvakantie

16 dagen achter elkaar vrij met 8 vakantiedagen:
Verlof vragen op: 19, 20, 21,22, 25, 26, 28 en 29 april.
Dagen vrij: van 16 april tot en met 1 mei.

Werk je als ambtenaar? Dan ben je ook vrijdag 15 april vrij.

Lange meivakantie

12 dagen achter elkaar vrij met 6 vakantiedagen:
Verlof vragen op: 27 mei, 30 mei tot en met 3 juni.
Dagen vrij: van 26 mei tot en met 6 juni.

Bovendien is het heel belangrijk voor je mentale gezondheid om jezelf vaak genoeg een break te gunnen. Psychotherapeut Lucinda Gordon Lennox benadrukt dat we genoeg tijd voor onszelf moeten nemen om te relaxen, ook als je niet op vakantie gaat.

“We gingen door zoals we ook zouden doen voordat de pandemie uitbrak. Je kunt het vergelijken met een sprintje trekken, maar nu wordt duidelijk dat we misschien een marathon rennen en niet sprinten. En wat is het belangrijkste verschil tussen een sprintje rennen en een marathon lopen? We vertragen”, legt Gordon Lennox uit aan Stylist. Neem dus ook de tijd om dit jaar genoeg rust te pakken!

Bron: Marie Claire | Beeld: Sex and the City

Laatste nieuws

Zie ook