Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

5x ultieme hardloop-musthaves

Let's go!

Running towards a healthier and happier lifestyle

Onze collega’s van Happy in Shape zijn dol op hardlopen. Van een stuk hardlopen in het park tot een (halve) marathon rennen. De Happy in Shape-redactie heeft daarom samen met ons en onze collega’s van Marie Claire een aantal hardlooptips, gadgets en musthaves verzameld. Vandaag deelt Marie Claire's Marjolein haar ultieme hardloop-musthaves

1. Stox sokken - €39

Ik ben groot fan van de hardloopsokken van Stox, vooral voor het lopen van lange(re) afstanden. Ze verbeteren de bloedcirculatie in je benen, waardoor je minder vermoeide spieren krijgt. En doordat ze zorgen voor een beter herstel, krijg je ook minder snel spierpijn én minder last van klassieke hardloopblessures als een shin splint. En ik moet zeggen: bij mij werkt alleen het idee dat ik goeie anti-vermoeidheid-sokken aan heb al motiverend. Top dingen, dus.

2. Een warme hoofdband - Decathlon €4,99

Zo lang het niet met bakken uit de lucht komt, vind ik het heerlijk om buiten te rennen. Ook als het koud is. Want kou, daar kun je je ook tijdens het hardlopen gewoon op kleden. Met een goed warmtevasthoudend ondershirtje en - niet onbelangrijk - iets warms op je dak. Ik vind zelf zo'n band het fijnste, die lekker over je oren heen valt, zodat die ook niet koud worden.

Warme hoofdband

3. Apple Watch (vanaf €429) + AirPods (€199)

Als ik ren zonder muziek, ga ik te veel letten op m'n ademhaling, en raak ik sneller buiten adem. Muziek werkt voor mij als afleiding. En bovendien is er met elk nummer dat erop zit weer (ongeveer) 3,5 minuut voorbijgevlogen. Ik ren met een Apple Watch om de afstand en snelheid bij te houden, en daar staan ook mijn Apple Music hardloop-playlists op. Kan op die manier zonder telefoon de deur uit. Tip: installeer je pinpas op je Apple Watch, kun je aan het einde van je run een koffietje halen als je bijna thuis bent.

Hardloop-musthaves

4. Een dun jasje - Uniqlo €29,90

Ook lekker voor de warmte: een dun jasje. Net dat extra laagje, maar ook windafstotend. Ik heb er eentje van Uniqlo die echt top is. Vooral omdat 'ie zo lightweight is, dat je 'm - mocht je het toch warm krijgen onderweg - makkelijk uit kunt doen en om kunt knopen, zonder dat je onnodig gewicht met je meezeult. Ook heel fijn: hij heeft een bijbehorend opbergzakje, waarin je 'm heel klein kunt opvouwen. Dus ook het ideale gewoon-voor-de-zekerheid-jasje om mee te nemen op reis.

Hardlopen

5. Een goed, solid haarelastiek - Lululemon €15

Weinig dingen irritanter dan een haarelastiek dat onderweg uitzakt, kwijtraakt of - even worse - knapt. Zenner heeft fijne, net als Lululemon. Die laatste zijn moeite waard om in te investeren. Niet dat je er failliet op gaat, zo duur zijn ze nou ook weer niet, maar toch net wat prijziger dan het gemiddelde haarelastiekje.

Hardloop-musthaves

Deze week delen we een aantal tips uit het Happy in Shape Running Dossier. Ook komen de leukste gadgets en must-haves voorbij die bij geen enkele hardloper (ervaren of onervaren) mogen ontbreken. Speciaal door de redactie voor jou geselecteerd. En nu lekker hardlopen! 

Beeld: iStock