Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Twee druppels water: Máxima en haar moeder

De appel valt niet ver van de koninklijke boom!

Prinses van Oranje wordt binnengeleid in Raad van State

Onze koningin Máxima komt natuurlijk altijd prachtig voor de dag. En dat Willem-Alexander voor haar goede looks en stralende karakter viel, verbaasde niemand. Enne, dat heeft ze niet van een vreemde!

Maria del Carmen Cerruti

Als je wilt weten waar Máxima haar gevoel voor stijl en schoonheid vandaan heeft, dan hoef je maar even te kijken naar haar moeder. Maria del Carmen Cerruti is namelijk net zo verfijnd in haar kleding en uitstraling als haar oudste dochter.

Maria was de tweede echtgenote van Jorge Horacio Zorreguieta, die in 2017 overleed. Samen hebben ze vier kinderen: Máxima, Martín, Juan en de in 2018 overleden Inés.

Maria woont nog steeds in Argentinië, maar is wel met regelmaat in Den Haag te vinden. Zo zagen we haar in 2018 in het openbaar op Prinsjesdag.

Beeld: Brunopress

Ook bij grote gebeurtenissen, zoals de doop van de prinsesjes, was Maria in het land. Hier met ‘andere oma’ Beatrix bij de doop van prinses Amalia in 2004:

Wijde mouwen en een grote hoed, het zou zó uit de kledingkast van koningin Máxima kunnen komen:

Beeld: Brunopress

Op bezoek

In 2020 verbleef Maria zelfs langere tijd in Paleis Huis ten Bosch. De moeder van koningin Máxima werd opgetrommeld vanuit Argentinië om een paar dagen op de prinsessen te passen terwijl Willem-Alexander en Máxima op staatsbezoek in Indonesië waren. Maar bij terugkomst van het koningspaar brak wereldwijd de coronacrisis uit en kon Maria niet terug naar huis.

Zo’n lange tijd je schoonmoeder over de vloer hebben, was volgens WA overigens geen enkel probleem, want ‘ik heb een schat van een schoonmoeder’. Ook vond de koning het fijn om zijn Maria onder de pannen te hebben om zo de prinsessen de kans te geven om hun grootmoeder beter te leren kennen.

Bron: Beau Monde | Beeld: Brunopress