Nostalgie: dit waren de grootste hits van precies 20 jaar geleden

Van de Ketchup Song tot een buikdansende Shakira: hoeveel ken jij er nog?

Lees ook

Nu we in trends en fashion massaal terugkijken op de early two-thousands, kunnen we natuurlijk de hitlijsten van dat tijdperk niet vergeten. Tijd voor een flinke dosis nostalgie, dus. En daarom is Grazia in de hitlijsten van 2002 gedoken. Enjoy!

1. The Ketchup Song – Las Ketchup

Aserejé, ja, de je, de jebe…Sta jij ook alweer met je handen te zwaaien en benen te wiebelen? Dit iconische dansje met bijbehorende nonsensical tekst zag je in 2002 echt overal. Mocht je je nu altijd al hebben afgevraagd wat dat catchy refreintje nu eigenlijk betekent, dan hebben wij shocking nieuws voor je. Het betekent namelijk helemaal niks. Kortom: geen zorgen maken als je de tekst compleet niet uit je hoofd kent, en gewoon lekker meedansen.

2. Whenever Wherever – Shakira

Inmiddels is de Colombiaanse niet meer uit de hitlijsten weg te denken, maar 2002 was haar wereldwijde breakthrough met Whenever, Wherever. We maakten massaal kennis met de beauty die zong over een steamy romance terwijl ze buikdansend door een woestijn gaat. Eerlijk toegeven: je hebt hoe dan ook geprobeerd om de belly dance moves van Shakira na te doen voor de spiegel.

3. Désenchantée – Kate Ryan

Kate who? Inmiddels horen we niet veel meer van deze Belgische zangeres, maar in 2002 was haar nummer Désenchantée door heel Europa een gigantische hit. Hoe goed (of slecht) je Frans ook was, die langgerekte déeesencha-hantéeee aan het einde van het refrein blèrden we allemaal mee. Een paar jaar later weet Kate Ryan overigens opnieuw te scoren met Ella elle l’a, maar daarna blijven echt grote hits uit.

4. I Need a Girl – P. Diddy

In 2002 genoten we via TMF en MTV massaal van soepele R&B-nummers zoals I Need a Girl van P. Diddy. Baggy outfits, dure kettingen, gigantische villa’s vol prachtige vrouwen: check, check, dubbelcheck. Dit nummer was bovendien een dusdanig groot succes dat er zowel een Part One, als een Part Two van werden uitgebracht.

5. Complicated – Avril Lavigne

Ennn omdat we destijds allemaal ont-zet-tend aan het puberen waren en het leven zó verschrikkelijk moeilijk was, kan Complicated van Avril Lavigne natuurlijk niet op dit lijstje ontbreken. Met haar rocker chic looks en skateboard in de hand was Avril precies de rebel die we stiekem allemaal wilden zijn. Maar goed, de meesten van ons konden helemaal niet zo goed skaten, en dus hielden we het vooral bij liters eyeliner en heel hard meezingen met miss Lavigne.

Andere hits

Waar de Top 40 tegenwoordig volstaat met hiphop en Nederlandse artiesten, was dat in het begin van deze eeuw nog heel anders. Wel staat in 2002 toevallig een Nederlander hoog in de hitlijsten wereldwijd: dj Junkie XL (Of JXL) wordt met zijn remix van Elvis Presley’s A Little Less Conversation namelijk razend populair. Ook Dansplaat van rapper Brainpower doet het goed.

Uiteindelijk zijn het toch vooral de pop- en dance-nummers die het goed doen. Zo staan Gigi D’Agostino, Atomic Kitten, en natuurlijk Liberty X hoog in de charts. Van Because the Night tot From Sarah With Love: wij weten in elk geval wat we vandaag op onze playlist zetten!

Bron: Top 40 Jaaroverzicht | Beeld: Brunopress

 

Laatste nieuws

Zie ook