Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Too bad: om deze reden gaat prinses Alexia niet mee op skivakantie

Prinses Alexia is er dit jaar niet bij, maar waarom eigenlijk niet?

Ieder jaar vertrekken de Oranjes richting het Oostenrijkse Lecht voor een wintersportvakantie – inclusief uitgebreide fotoshoot. Prinses Alexia is er dit jaar niet bij, maar waarom eigenlijk niet?

Terug naar Wales

Na een lange vakantie van 10 december tot 5 januari keert prinses Alexia vandaag weer terug naar haar boarding school in Wales. Het lijkt ons heerlijk, zo’n lange winterpauze, maar het betekent ook dat Alexia voorlopig geen vrije dagen meer heeft. De agenda van het UWC Atlantic College leert ons dat de volgende vakantie pas weer op 14 april begint. En dan zit de wintersportreis van de Oranjes er waarschijnlijk alweer lang en breed op.

Fotosessie

De skivakantie in Lech is ook een van de officiële fotomomenten van de koninklijke familie. Want zeg nou zelf, het is een prachtig decor. En de royals kunnen vervolgens zonder pottenkijkers de pistes afdalen.

Het zou de eerste keer zijn dat prinses Alexia een fotosessie mist. Er staan wel meer dingen op de agenda die de dochter van Willem-Alexander en Máxima door haar studie in Wales aan zich voorbij ziet gaan, zoals het 20-jarige huwelijksjubileum van de koning en koningin en de vijftiende verjaardag van zusje Ariane. Ook Koningsdag valt niet in een van Alexia’s vakanties.

Prinses Amalia

Enne, dan is er natuurlijk nóg een prinses die de wijde wereld is ingetrokken. Prinses Amalia zet haar tussenjaar ook vrolijk voort, dus het is maar de vraag of er nog ruimte in haar reisschema is voor een skitripje met de familie. Een keer ontsnappen aan die fotosessie is misschien zo gek nog niet, nadat ze afgelopen winter al volop in de schijnwerpers stond.

Ook moet de vakantie nog maar door kunnen gaan, ofcourse. Het lijkt erop dat we in 2022 wederom een slag om de arm moeten houden. In 2020 ging de reis naar Lech nog wel door, maar in 2021 konden de Oranjes hun skipakken in de kast laten hangen. En het is maar de vraag of de royals weer hun vingers durven te branden aan een buitenlandse reis…

Bron: Libelle, UWC Atlantic College, Royal Central | Beeld: BrunoPress