Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wil je zien: deze serie is een mix tussen Gossip Girl en Élite

High school-vibes gegarandeerd.

Was jij tijdens het kijken van Gossip Girl en Élite niet voor de tv weg te slaan? Grote kans dat je van deze serie dan ook heel blij gaat worden. Rebelde is een nieuwe high school-serie en gaat sowieso je nieuwe verslaving worden.

High school

Gossip Girl en Élite draaiden voornamelijk om rijke kids die door hun welvarende ouders naar een elitaire middelbare school werden gestuurd. Uiteraard gebeurde er in beide series genoeg drama rondom de schoolbezoekjes, maar waren rich kids en hun bizarre levensstijlen wel het hoofdonderwerp.

Netflix is de minste niet en bedacht een mix tussen de twee programma's. De gloednieuwe serie Rebelde draait namelijk om Spaanse studenten op een exclusieve kostschool. En je raadt het al: hier ontstaat ook genoeg drama.

Rebelde

In de gloednieuwe Netflix-serie Rebelde draait het echter niet om een gewone middelbare school. De studenten studeren aan de kostschool Elite Way (it's all in the name) en studeren hier allemaal het vak muziek. Alle leerlingen van deze school zijn gezegend met een muzikaal talent en besluiten samen een eigen band op te richten.

Klinkt gezellig, maar in de praktijk gaat dit wel anders. Niet elke leerling komt uit een welvarend gezin, waardoor de minderbedeelde leerlingen het soms behoorlijk voor de kiezen krijgen. Een groep rich kids probeert de armere studenten namelijk weg te jagen. Enne, daarvoor gaan de studenten over lijken.

https://youtu.be/BJYJksHREIc

Vanaf vandaag

"Wanneer op Elite Way School een nieuw schooljaar begint, bedreigt een bekende vijand, het geheime genootschap de Loge, de muzikale hoop van eerstejaarsleerlingen", omschrijft Netflix de serie.

Ben je na het zien van de trailer meteen hooked? Dan heb je geluk. Het eerste seizoen van de serie staat namelijk nu op Netflix. De acht afleveringen zijn allemaal al beschikbaar, dus je kunt de serie in één ruk uitkijken. Zo kom je die lockdown wel door, right?

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Netflix