Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Heftig: Koen Kardashian blikt terug op cokeverslaving

'Of ik maak er nu een einde aan, of ik ga er wat aan doen'

Masters Expo 2021

Achter alle glitter en glamour die we te zien krijgen van Koen Kardashian aka Koen Pieter Van Dijk, ging een behoorlijk duister verleden schuil. In een openhartig interview met LINDA.meiden vertelt de influencer over deze ontzettend moeilijke periode van zijn leven.

Rehab

Hij kondigde het nog zo groot aan: zowel in zijn biografie Gelukkig als in zijn docu liet Koen weten dat hij écht naar rehab zou gaan begin 2021. Maar uiteindelijk zei hij toch no, no, no tegen dat plan. In een interview met LINDA.meiden kijkt hij terug op die periode van zijn leven: "Op 30 december kreeg ik het bericht dat de kliniek de deuren moest sluiten vanwege een hysterisch schandaal", legt hij uit.

En dat bleek een trigger te zijn waardoor Koen in een neerwaartse spiraal terechtkwam: "In die periode veranderde ik van gedachten over rehab. Hoewel iedereen het me afraadde, dacht ik dat ik het zelf kon: afkicken. Toen begon de zwartste bladzijde uit mijn leven."

Coke bij het ontbijt

Zijn verslaving liep steeds verder uit de hand. "Ik wil niet corona de schuld geven, maar in plaats van minder, werd mijn verslaving juist erger. Stiekem begon ik in mijn eentje thuis te gebruiken. ’s Ochtends bij mijn koffie snoof ik al. Vijf gram per dag, dat is veel." Oei...

Uiteindelijk is Koen helemaal van het padje af. Hij vertelt: "I was losing it, compleet overgenomen door mijn verslaving. Snuiven was het enige dat ik nog deed. In juli kwam het besef: of ik maak er nu een einde aan, of ik ga er wat aan doen", deelt hij.

Anna to the rescue

Gelukkig heeft Koen volop besties op wie hij kan rekenen, en uiteindelijk was het Anna Nooshin die hem uit zijn vernietigende verslaving wist te trekken: "Zij zat op Capri en is meteen teruggevlogen naar Amsterdam. Diezelfde middag stond ze voor de deur en heeft ze me naar mijn ouders gebracht. Ze regelden dat ik die vrijdag naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika kon."

Eenmaal in de afkickkliniek vormden brieven van familie het keerpunt: "De kliniek vroeg mijn dierbaren een heel lelijke brief aan mij te schrijven. Dat noemen ze ‘schadebrieven’. Tijdens groepssessies werd die hardop voorgelezen, iedereen hoort dus wat je hebt gedaan en hoe je familie daaronder heeft geleden. Nou, dat werkt effectief kan ik je zeggen." Zo kwam er dus een einde aan tien (!) jaar cokegebruik. Congrats, Koen!

Bron: LINDA.meiden | Beeld: Brunopress