Herken jij ze nog? Déze oud-talentenjachtdeelnemers doen mee aan Better Than Ever

Nostalgie!

Met de Y2K-revival die we op dit moment overal in mode en trends zien, blikken we graag terug op die good old days. Waar we in 2002 nog aan de buis gekluisterd zaten om Jim en Jamai het tegen elkaar op te zien nemen in de allereerste Idols-finale, horen we nu eigenlijk heel weinig meer van al die ándere deelnemers. En wat dacht je van shows als Starmaker, X Factor, en The Voice of Holland? Hoe gaat het met de winnaars en/of finalisten van al die programma's? In het nieuwe programma Better Than Ever blikken we terug én gaan al deze oud-deelnemers opnieuw de strijd met elkaar aan.

Beter dan ooit

Onder leiding van Martijn Krabbé en Waylon krijgen verschillende oud-deelnemers van allerlei realityshows en talentenjachten opnieuw de kans om de sterren van de hemel te zingen. Want hoeveel talent je ook hebt: succes in een talentenjacht (én daarna) is natuurlijk nooit gegarandeerd.

Niet alleen mogen de deelnemers zich opnieuw laten horen, ook doen ze elke uitzending een boekje open over hun leven. Want hoe kan het nu eigenlijk dat zij van een succesvolle run op tv zo in de vergetelheid verdwenen zijn ondanks al hun talent? Dit zorgt ervoor dat er veel emoties loskomen bij de deelnemers en zélfs bij Waylon en Martijn. In de trailer was namelijk al te zien dat zij een traantje moesten wegpinken, en bij de eerste aflevering die dit weekend werd uitgezonden, werd dit nog eens goed duidelijk.

Zeven talenten

In de eerste aflevering maakten de eerste zeven kandidaten hun opwachting. Zo zien we Jordan Roy en Rochelle Perts (finalist en winnares van X Factor), Zosja uit het eerste seizoen van Idols, Ehsan Naseri uit Popstars: The Rivals, en Tjindjara Metschendorp, Jared Grant, Coosje Smid uit verschillende seizoenen van TVOH.

In elke aflevering strijden de zeven kandidaten tegen elkaar met optredens die ze helemaal naar eigen inzicht hebben ingericht. Ze kiezen hun eigen nummer en geven hun tijd op het podium zelf vorm. Bovendien is er dit keer geen jury of publieksstemming. De enige stemmen komen van de deelnemers zelf. Elke aflevering kiezen zij uit de zeven optredens wie er nu echt better than ever was, en de show wordt afgesloten met een grote finale waarin de winnaars van alle afleveringen nog eens strijden om een geldbedrag van €25.000.

Meer bekende gezichten

In de previews voor de aankomende afleveringen zien we overigens meer bekende gezichten voorbijkomen. Niemand minder dan Hind en Dewi, die de derde en vierde plek wisten te veroveren in het eerste seizoen van Idols kunnen we in de komende afleveringen weer op het podium bewonderen. Ook TVOH-winnaars Jim van der Zee (seizoen 8) en Iris Kroes (seizoen 2) maken hun opwachting in een latere aflevering.

En herinner je je K-Otic nog? Wij draaiden hun CD's vroeger in elk geval he-le-maal grijs, maar naast Sita hebben we van al die groepsleden maar heel weinig meer gehoord. Bij Better Than Ever laten in elk geval voormalig collega's Martijn Terporten, Rachel Kramer, en Stefan de Roon zich weer horen.

Eerste reacties

Heel Twitter stond afgelopen weekend al vol met lovende reacties op de eerste aflevering. “Wat een ontzettend leuk programma dat Better Than Ever. Echt genoten van de verhalen en de gedurfde stap om het risico te nemen”, schrijft één kijker. Iemand anders deelt: “Eerste pareltje van 2022: een puur, eerlijk, mooi en soms verdrietig programma. En ik mag hopen dat verscheidende juryleden en platenbazen zich gaan realiseren wat hun acties/uitspraken hebben aangericht bij de kandidaten.”

Ook weten wie er nu echt beter dan ooit zijn van al deze talentenjacht-talenten? Dan kun je elke zaterdagavond om 21.45 intunen op RTL 4, of natuurlijk het programma volgen via Videoland. Wij zitten de komende weken in elk geval elke week aan de buis gekluisterd. Zetten we er voor de echte mid 2000's vibes ook nog een klein kommetje chips en een glas cola bij voor die extra dosis nostalgie.

Beeld: RTL / Jamie Westland

Laatste nieuws