Aha: dít is waarom Zendaya haar achternaam niet gebruikt

De actrice heet voluit Zendaya Maree Stoermer Coleman.

Drake, Madonna, Beyoncé: het zijn allemaal celebs die hun achternaam achterwege hebben gelaten. Ook actrice Zendaya is bij het grote publiek bekend onder alleen haar voornaam. Maarre, waarom gebruikt ze haar achternaam eigenlijk niet?

Familienaam

Zendaya schittert momenteel in de gloednieuwe Spider-Man-film Spider-Man: No Way Home. Daarin vertolkt ze de rol van MJ, de lover van Spider-Man – die weer wordt gespeeld door Zendaya's real-life lover Tom Holland. Met zo'n rol is het niet gek dat de stunning actrice ontzettend populair is. Die populariteit brengt ook de nodige aandacht voor haar privéleven met zich mee. Zo zijn veel mensen benieuwd wat haar volledige naam is en waarom ze haar achternaam niet gebruikt.

In een interview met Allure geeft Zendaya once and for all antwoord op die vragen. De actrice heet voluit Zendaya Maree Stoermer Coleman. “Al die namen verwijzen naar mijn afkomst”, vertelt de beauty. “Mijn voornaam is Afrikaans, gevolgd door 'Maree'. Dat is ook de tweede naam van mijn Franse moeder, maar het werd wel op zijn Afrikaans geschreven. Dan heb je Stoermer, de familienaam van mijn moeder en als laatste Coleman, die van mijn vader.” Uiteindelijk veranderde Zendaya's vader zijn naam terug naar het Afrikaanse Ajamu, omdat hij zich daar beter bij voelde.

Podiumnaam

Hoewel Zendaya trots is op haar volledige naam en de afkomst daarvan, besluit ze de namen achterwege te laten voor haar acteercarrière. “Een podiumnaam die bestaat uit één woord vind ik beter klinken”, legt ze uit. “Kijk maar naar Cher of Prince.”

Nu dat duidelijk is, wil Zendaya zelf nog een dingetje rechtzetten. Veel mensen vragen zich namelijk af hoe je haar naam precies uit moet spreken. “Het is Zen-DAY-uh en niet Zen-DIE-uh.” Duidelijk!

Bron: HLN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws