Huh: kijker spot gigantische fout in Netflix-film Don’t Look Up

Foutje, bedankt!

Lees ook

Met namen als Leonardo diCaprio, Jennifer Lawrence, Jonah Hill en Meryl Streep is het niet zo'n verrassing dat de Netflix-film Don't Look Up ontzettend populair is. Sinds de release op kerstavond werd de satirische sciencefictionfilm al miljoenen keren bekeken. Een oplettende kijker spotte echter een wel heel grote montagefout in de film.

Montagefout

De verwachtingen waren hooggespannen voor de Netflix-film Don't Look Up. Met zóveel sterren als cast moest de satirische sciencefictionfilm wel een pareltje worden. Hoewel heel veel mensen inderdaad lovend zijn over de movie, is niet iedereen fan. Hoe dan ook, de film is absoluut het gesprek van de dag op social media.

Waar veel filmkijkers hun reviews delen op social media, deelde TikTok-gebruiker Ben Köhler (@sightpicture) een opvallende fout in de film. “Ik was net Don't Look Up aan het kijken, en op één uur, 28 minuten en 10 seconden zie je de hele filmploeg staan, drie of vier frames lang”, merkt hij op. En ja hoor, de film crew is met mondkapjes op en al te zien. “Ze dachten vast: 'Ah dat valt waarschijnlijk niemand op'”, aldus de oplettende kijker.

@sightpicture

#dontlookup #oops #moviemistakes

♬ original sound – Ben Köhler DP

Blooper?

Maarre, niet alles is wat het lijkt – zo blijkt maar weer. Nadat de TikTok-video van Ben binnen no time viral ging, besloot filmregisseur Adam McKay duidelijkheid te geven over de 'blooper'. “Goed oog!”, tweette hij naar aanleiding van een artikel over de video. “We hebben dat shot van de crew in de film gelaten om de vreemde filmervaring te herdenken”, legt de Don't Look Up-regisseur uit. Aha!

Lockdown

Een vreemde filmervaring, dat was het zeker. De satirische comedy over twee astronomen die de wereld proberen te waarschuwen dat er een potentieel verwoestende komeet op de aarde afkomt werd middenin de coronacrisis opgenomen. Actrice Meryl Streep liet ieder al aan Entertainment Weekly weten dat het heel moeilijk was om tijdens een lockdown te acteren. “Als ik mijn scènes moest filmen, stapte ik uit de auto en dan had ik al drie weken met niemand gesproken. (…) Maar ik was het helemaal kwijt. Ik was vergeten hoe ik moest acteren. Ik was vergeten wie ik was”, vertelde ze openhartig. “Het ontmantelt je menselijkheid om zo geïsoleerd te zijn.”

Bron: ELLE, Entertainment Weekly | Beeld: Don’t Look Up | Video: TikTok

Laatste nieuws

Zie ook