Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sarah Jessica Parker reageert op misbruikbeschuldigingen Chris Noth 

Drie vrouwen hebben de acteur eerder deze maand beschuldigd van seksueel misbruik.

Sarah en Chris

De langverwachte reboot van Sex and the City, And Just Like That..., wordt inmiddels flink overschaduwd door misbruikbeschuldigingen aan het adres van Mr. Big aka Chris Noth. De acteur werd eerder deze maand door drie vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. In een gezamenlijk statement reageren And Just Like That-collega's Cynthia Nixon, Kristin Davis en Sarah Jessica Parker op de beschuldigingen.

Beschuldigingen

Begin vorige week beweerden twee vrouwen aan The Hollywood Reporter dat zij zijn misbruikt door Chris Noth. De vrouwen, nu 40 en 31 jaar oud, benaderden het medium gescheiden van elkaar, maanden na elkaar en kennen elkaar niet. Wel hadden ze beiden dezelfde reden om nu naar voren te komen. Door alle promotie rondom de Sex and the City-reboot – waarin Chris zijn rol als Mr. Big zou oppakken – kwamen er weer pijnlijke herinneringen bij de vrouwen omhoog. Zo zou de acteur een van de vrouwen in 2004 in Los Angeles hebben misbruikt en zou het tweede incident in 2015 in New York hebben plaatsgevonden.

Aan het eind van vorige week deed ook een derde vrouw haar verhaal. Aan The Daily Beast vertelde zij dat ze door de acteur is misbruikt toen ze in een restaurant werkte.

Reactie Cynthia, Kristin en Sarah

In een statement op Instagram hebben And Just Like That-collega’s Sarah Jessica Parker, Kristin Davis en Cynthia Nixon gereageerd op de beschuldigingen. “We zijn diepbedroefd om te horen over de beschuldigingen tegen Chris Noth", schrijven de actrices in hun Instagram Stories. "We steunen de vrouwen die zich hebben gemeld en hun pijnlijke ervaringen hebben gedeeld. We weten dat het heel moeilijk moet zijn om dit te doen en we prijzen ze ervoor.”

@sarahjessicaparker

Chris Noth ontkent

Na de beschuldigen van de eerste twee vrouwen bracht Chris een verklaring naar buiten waarin hij de beweringen ontkent. “De beschuldigingen die tegen mij zijn gedaan, door individuen die ik jaren, zelfs decennia geleden heb ontmoet, zijn categorisch onjuist”, aldus de acteur. “Nee betekent altijd nee, dat is een grens die ik niet heb overschreden.” Volgens de acteur vonden de ontmoetingen plaats met wederzijdse instemming. “Het is moeilijk om de timing van deze verhalen die naar buiten komen niet in twijfel te trekken. Ik weet niet waarom ze nu opduiken, maar ik weet dit wel: ik heb deze vrouwen niet aangevallen.”

De beschuldigingen van de vrouwen hebben al grote gevolgen voor de acteur. Zo is hij ontslagen van de serie The Equalizer, trok zijn managementbureau – met wie hij nog maar drie maanden geleden in zee ging – de handen van de acteur af en ook de kopers die geïnteresseerd waren in zijn tequilamerk Ambhar hebben de verkoop afgeblazen.

Misschien ook voor jou:
Déze celeb is verkozen tot meest sexy man van 2021
Showbizz
  • The Hollywood Reporter, Daily Beast, Marie Claire
  • And Just Like That, Instagram