Oops: zoveel minuten roddelen we gemiddeld op een dag

En jij maar denken dat je zo aardig was.

Lees ook

Heb je het met een vriendin over die rare move van je crush of vertel je je moeder over wat die gekke oom nu weer heeft uitgespookt? Het lijkt onschuldig, maar uit onderzoek blijkt dat we behoorlijk veel tijd verspillen aan het roddelen over andere mensen. Oops.

Gossips

We roddelen wat af, zo blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Californië. Wetenschappers onderzochten dit fenomeen door 467 personen gedurende een langere periode af te luisteren. Wat bleek? De deelnemers vertelden ruim 4000 roddels in twee tot vijf dagen. Bizar veel, als je het ons vraagt.

Zoveel minuten

Maar hoeveel minuten roddelen we nu eigenlijk per dag? Wanneer je het gemiddelde per persoon berekent, kom je uit op 52 minuten. Met andere woorden: je besteedt bijna een uur per dag aan roddelen. Iedere proefpersoon die in het onderzoek geobserveerd werd, roddelde dan ook weleens.

Het verschil zat hem echter in de wijze waarop de deelnemers roddelden. Vrouwen maakten zich er net iets vaker schuldig aan dan mannen. Maar volgens onderzoek ging het hierbij wel vaak om ‘neutrale roddels’. Deze bestaan uit het delen van informatie over iemand zonder daarin negatief te zijn.

Jongeren

‘Neutrale roddels’ kwamen dan ook het meeste voor onder de deelnemers. Toch werd er twee keer zo vaak iets negatiefs gezegd over een ander dan iets positiefs. Ook bleek uit het onderzoek dat vooral jonge mensen negatief oordeelden over anderen. Best wel stom, right? Wij gaan er vanaf nu op letten.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Mean Girls

Laatste nieuws

Zie ook