Dít is de winnaar van Expeditie Robinson 2021!

'Een droom die uitkomt!'

Lees ook

We have a winner! Na een wekenlange beproeving voor nieuwe kandidaten én herkansers is Expeditie Robinson 2021 weer geëindigd. De vier finalisten, actrice Britte Lagcher, zangeres Do, youtuber Robbert Rodenburg en actrice Anouk Maas namen het in de allerlaatste aflevering zondagavond nog één keer tegen elkaar op.

And the winner is…

In de spannende finale zagen we hoe Robbert er met de felbegeerde titel vandoor ging. De 23-jarige YouTube-ster mag zich de winnaar van Expeditie Robinson 2021 noemen. Een grote prestatie, aangezien de concurrentie dit jaar extra stevig was. Naast nieuwe kandidaten deden er namelijk ook goede bekenden van het programma mee: oud-deelnemers die een tweede kans kregen om zichzelf te bewijzen, ditmaal in Kroatië in plaats van op de zonnige Filipijnen.

Winnaar Robbert is bovendien ook de jongste kandidaat die dit seizoen deelnam aan het televisie-avontuur. Daardoor keek hij ook weleens op tegen zijn medekandidaten, vertelde hij eerder in gesprek met Grazia. “Als 23-jarige ben je eigenlijk nog maar een snotneus, je hebt nog heel veel te leren in deze wereld. Sommige mensen kunnen daarin wel heel inspirerend zijn.”

Geen twijfels

Zijn deelname en ongetwijfeld ook zijn winst hebben Robbert een enorme confidence boost gegeven. “Ik heb daar wel ontdekt dat ik soms minder aan mezelf hoef te twijfelen”, vertelde hij aan Grazia. “Ik ben jong en ik begin net met alles, dus ik kan wel een twijfelkont zijn en denken: kan ik dit wel?”, legt de influencer uit. “Die twijfels kan ik heel erg hebben. Maar ik ben er daar wel achter gekomen dat ik meer kan dan ik van tevoren had gedacht.” Door het ook nog eens tot winnaar te schoppen heeft de youtuber dat wel bewezen.

Droom die uitkomt

Dat Robbert helemaal uit zijn dak gaat na zijn overwinning, blijkt wel uit zijn enthousiaste all caps Instagram-caption: “JA! JA! JA! EEN DROOM DIE UITKOMT! IK BEN DE WINNAAR VAN EXPEDITIE ROBINSON 2021!” Op social media stromen de felicitaties binnen. “Niet normaal”, schrijft Monica Geuze. Robinson-kandidaat Loiza Lamers doet mee met het caps lock-enthousiasme. “GEFELICITEERD SCHAT” schrijft ze onder de post. Ook Soy Kroon heeft een paar lieve woorden voor de winnende finalist: “MEER dan trots! Je bent lief voor iedereen, open, jezelf en supersterk. Je bent een winnaar.” Congrats, Robbert!

Bron: RTL | Beeld: RTL

Laatste nieuws

Zie ook