Aha: dankzij deze hack creëer je frisse lokken zónder droogshampoo

Waar waren we toch zonder TikTok?

We willen ons haar zo min mogelijk wassen, maar van vet haar worden we ook niet blij. Gelukkig biedt droogshampoo een uitkomst om je coupe weer in model te brengen. Maar droogshampoo lost het probleem niet helemaal op en kan ook voor een witte waas zorgen. Nu kwamen wij een video tegen op TikTok waarin een vrouw met een trucje komt voor frisse lokken zónder droogshampoo. Een lifehack in de categorie: dit hadden we eerder moeten weten!

Vet haar

Hoewel we enorm van schoon, pasgewassen haar houden, slaan we het wassen van ons haar liever over. Niet alleen omdat dit beter voor het haar is, ook omdat het zo’n gedoe is. Uitkleden, onder de douche, eerste laag shampoo, tweede laag shampoo, conditioner en dan zo nu en dan ook nog een masker. Daar heeft toch niemand elke dag tijd voor? Helaas heeft het minder wassen van ons haar ook een keerzijde: het haar wordt vet. De een heeft na een dag al last van vettig haar, terwijl dit bij een ander pas op de derde of vierde dag na het wassen komt.

Droogshampoo

Om toch nog een beetje presentabel voor de dag te komen, biedt droogshampoo vaak de uitkomst. Een spuitje hier en een spuitje daar en je haar ziet er weer min of meer schoon uit. Helaas zorgt droogshampoo er niet voor dat je haar ook schoon aanvoelt. Sterker nog: het laat vaak een witte waas en doffe gloed achter in je haar. Ook niet bepaald fijn, als je het ons vraagt.

Makkelijke hack

Ook beauty-TikTokker Melissa Tovar is niet de grootste fan van droogshampoo. Daarom deelt zij op het platform haar beste tip om vet haar op te frissen. “Probeer dit in plaats van droogshampoo de volgende keer dat je haar supervet is”, klinkt het in de video. “Pak de voorste plukken van je haar, waar je haar er meestal het vetst uitziet. Maak deze plukken nat en masseer er wat shampoo in.” Spoel de shampoo vervolgens uit je haar en föhn de lokken droog. “Als je klaar bent, ziet je haar er weer fris en gewassen uit”, laat Melissa weten.

@xomelissatovar

works every time! This is day 3 hair for me 🙂 #hairhack #hairtutorial #hairideas #hair101

♬ Classic – MKTO

Werkt elke keer

Dit is vooral een heel handige hack voor mensen met een pony, die al snel vet kan worden. Maar ook als de rest van je haar vettig is, is dit een goede oplossing. In de reacties onder haar video laat Melissa weten dat je in dat geval de bovenste laag van je haar zou moeten wassen en vervolgens föhnen. Voor de rest van je haar kun je eventueel nog een beetje droogshampoo gebruiken. “Het werkt elke keer”, schrijft Melissa bij haar video.

Bron: TikTok, Dingen voor Vrouwen | Beeld: Pexels

Laatste nieuws