Zo ziet de knappe moeder van Max Verstappen eruit

Sophie Kumpen heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de racecarrière van haar zoon.

12 december 2021 is een historische dag in de sportwereld: op deze dag werd Max Verstappen als eerste Nederlander ooit wereldkampioen in de Formule 1. Een ontzettend knappe prestatie, waar zijn vader voor een groot deel aan heeft bij gedragen. Jos Verstappen is bij menig F1-volger dan ook wel bekend. Maar hoe ziet de moeder van Max er eigenlijk uit?

Racetalent van vader én moeder

Het is wel duidelijk dat Max Verstappen en zijn vader én oud-coureur Jos Verstappen een twee-eenheid zijn. De twee hebben samen jarenlang geknokt voor de carrière van Max – met als ultieme droom ooit wereldkampioen Formule 1 te worden. Maar Max heeft het racetalent niet alleen van zijn vader. Ook moeder Sophie Kumpen heeft aardig wat rondjes geracet in haar leven. De Vlaamse schone begon al op 11-jarige leeftijd met karten en later stapte ze over op de autosport.

Stoppen met racen

Na haar huwelijk met Jos in 1996 besloot Sophie haar racecarrière op een laag pitje te zetten. “Door onze racecarrières zagen we elkaar nooit”, vertelde ze aan De Limburger. “We moesten een keuze maken. Jos reed al in de Formule 1. Ik droomde daar ook van, maar moest nog beginnen. Ik kon niet van hem verlangen dat hij het zou opgeven. Ik had wat testen in de autosport gedaan, maar het ging niet makkelijk. Mogelijk zou het mij jaren kosten om goed te worden. Dus ik stopte.”

F1-wereldje

“Daarna kwamen de kinderen”, gaat Sophie verder. “Natuurlijk heb ik me op het circuit weleens zitten verbijten. Eens een racer, altijd een racer, hè. In de jaren erna kwamen er aanbiedingen, ook om een autosportprogramma te presenteren. Maar Jos overtuigde me steeds om het niet te doen, om er te zijn voor hem en de kinderen. Dankzij hem kwam ik toch in het F1-wereldje terecht. Veel vrouwen van coureurs waren in die tijd op de grid te vinden, ze stonden daar met de helm van hun man in de handen. Mij boeide dat niet. Ik keek liever bij de ingenieurs op de computerschermen naar de tussentijden.”

Wereldkampioen

Dat haar zoon nu wereldkampioen Formule 1 is, is voor moeder Sophie nog nauwelijks te bevatten. “Gisteren was gewoon magisch”, liet ze maandag weten aan RTL Boulevard. “Dan komt die Safety Car en vraag je je af of het nog gaat gebeuren. Victoria (dochter van Sophie en zus van Max, red.) stuurde me een berichtje: ‘Mama, nu moeten de engelen écht hun werk doen anders gebeurt er wat’. Ik dacht: ‘engelen please please‘ en dan wint hij.” De ontlading was dan ook ontzettend groot. “Ik kan moeilijk huilen. Schreeuwen doe ik dan, het is een ontlading met schreeuwen. Het is gebeurd. Er zijn geen woorden voor.”

Benieuwd hoe de prachtige moeder van Max Verstappen eruitziet? Kijk dan snel mee.

Sophie mag dan wel 46 jaar oud zijn, dat is haar zeker niet aan te zien. De voormalig autocoureur en moeder van twee kinderen verrast haar Instagram-volgers keer op keer met de meest prachtige looks en outfits. Van een zomers jurkje in een beachclub tot een glamoureuze outfit in Maastricht.

Looking good, Sophie! Voor nu kan ze even tot rust komen, na een ontzettend spannend Formule 1-seizoen. Samen met Max, Jos en Vicotria kan Sophie zich dan weer opladen voor een gloednieuw seizoen. Enne, of Max zijn grote rivaal Lewis Hamilton dan ook weer gaat verslaan? We hopen het. Wij zitten in ieder geval weer voor de buis om het op de voet te volgen!

Bron: GP Fans, Story, Dingen voor Vrouwen | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws