Grazia tipt: dit zijn de leukste to do’s voor het aankomende weekend

Ondanks de coronamaatregelen is er nog genoeg te doen.

Lees ook

Ondanks de avondlockdown zijn er nog genoeg leuke dingen die je dit weekend kunt doen. Van (heel) lekker eten tot een bezoek aan een kerstmarkt: wij zetten de leukste tips voor je op een rij.

Bezoek een kerstmarkt

Er gaat niets boven een bezoek brengen aan een kerstmarkt. Lekker rondstruinen met een glühwein in je hand: dat is het ultieme wintergevoel – als je het ons vraagt. Bij uitstek onze favo kerstmarkt is Wintergloed in Brugge. Op kerstmarkt Wintergloed in het Belgische stadje Brugge is alles te vinden wat je kersthart begeert. De markt bestaat uit drie pleinen waar gigantische lichtinstallaties je rondleiden door de historische binnenstad. Je vindt hier een geweldige ijsbaan en de leukste tentjes om op te warmen met een warme choco.

Borrelavondje

De borrelavondjes kunnen we voorlopig niet in een club of kroeg houden, maar je kunt zo'n feestelijk avondje gelukkig ook thuis organiseren. Maak het gezellige samenzijn compleet met de Ready to Enjoy cocktails van Bols. Je hoeft deze cocktails alleen maar af te koelen, in een passend glas te schenken en te garneren.

De drankjes zijn in vijf smaken verkrijgbaar: de Bols Pornstar Marini, Bols Margarita Azul, Bols Espresso Martini, Bols Red Light Negroni en de Bols Very Old Fashioned. Je kunt de cocktails makkelijk op de kop tikken via de Bols webshop. Cheers!

Buiten de deur eten

Het weekend goed inluiden doe je bij Cannibale Royale. Rotterdammers hoeven voor een bezoekje aan deze fijne hotspot niet meer naar Amsterdam te reizen. Het restaurant opende eind november de deuren van zijn zesde vestiging in de Zuid-Hollandse stad (aan de Westblaak in Rotterdam).

Je kunt er uitgebreid lunchen en post-avondlockdown kun je hier dineren tot in de late uurtjes. Eten heeft het restaurant overigens hoog in het vaandel staan. Denk aan ribs en steaks van de grill, creatieve cocktails en lokale biertjes. En hoewel de naam Cannibale Royale misschien anders doet vermoeden, is er voor de vegetariërs onder ons geen reden om dit restaurant over te slaan. Ze serveren er namelijk de lekkerste vegaburgers. Love it.

Wine tasting

Ben jij, net als wij, gek op wijn? En heb je aanstaande zondag nog geen plannen? Maak dan een reservering bij Pullitzer Hotel, want op zondag 19 december kun je terecht voor een wine tasting in de Winter Garden, in samenwerking met Aventura Wines. Van 14:30 uur tot 17:00 uur kun je heerlijke wijnen en champagnes proeven in combinatie met speciale winterse hapjes. De tasting is €17,50 per persoon voor 3 witte wijnen, 3 rode wijnen, 2 bubbels en 3 bijpassende bites. De perfecte zondagmiddag besteding – als je het ons vraagt.

Op avontuur

Op drie uur rijden van Utrecht vind je het Duitse Phantasialand. Hier vind je de tofste shows en achtbanen, waaronder de gloedjenieuwe Flying Launch Coaster (FLY) in het ‘dorp’ Rookburgh. In deze vliegmachine kun je ervaren hoe het is om zelf te vliegen. En nu het allermooiste: je kunt zelfs in Rookburgh overnachten. Hotel Charles Lindbergh ligt midden in Rookburgh. Vergeet ook zeker niet om naar Wintertraum te gaan, een waar winterwonderland. Ga schaatsen, bezoek de kerstmarkt of plof neer bij een vuurkorf met glühwein.

Beeld: Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook