Zó ontdekte niemand dat Robbert Rodenburg meedeed aan Expeditie Robinson

De presentator heeft alles uit de kast getrokken om zijn deelname geheim te houden.

Lees ook

Na tientallen proeven, eilandraden en talloze keren eilandhoppen is het zondag finally tijd voor de finale van Expeditie Robinson! Robbert Rodenburg is één van de vier finalisten, wat betekent dat de presentator ruim een maand van huis is geweest. In een nieuwe aflevering van Open Kaart verteld Robbert hoe hij dit avontuur geheim wist te houden.

Geheim

In de nieuwste aflevering van Open Kaart is Mikky Kiemeney te gast bij Robbert Rodenburg. En met de finale in zicht wordt zijn Expeditie Robinson-avontuur uiteraard ook uitgebreid besproken. “Vond je het moeilijk om geheim te houden?”, vraagt Mikky zich af. Voor de opnames is Robbert namelijk meer dan een maand weggeweest. Je zou zeggen dat het op den duur gaat opvallen dat hij niet in Nederland was, maar niets is minder waar.

“Mijn management en vrienden hebben mijn Instagram beheerd en dat hebben ze echt waanzinnig goed gedaan”, verklapt Robbert. Hoewel de presentator veel kon voorbereiden, wist hij een maand van tevoren nog niet wat op dat moment actueel zou zijn. Toch heeft zijn team goed weten in te spelen op de actualiteiten. “In de periode dat ik weg was hadden we een prijs gewonnen voor Open Kaart“, vertelt hij. “Toen hebben zij dat opgelost met een post waarin stond dat ik 'supertrots en blij' was. Er was supergoed op ingespeeld, dus bijna niemand had door dat ik er niet was.”

Voorbereidingen

Niet alle kandidaten van die seizoen wisten hun deelname zo goed geheim te houden als Robbert. Bij Défano hadden mensen op en duur namelijk wél door dat er iets speelde, aangezien hij erg lang niks postte op social media. Andere smoesjes als een maand lang op social media detox noemt Robbert ook 'redelijk doorzichtig'.

De Open Kaart-presentator wilde het laten lijken alsof hij er nog gewoon was en trof daarvoor behoorlijk wat voorbereidingen. “Ik had zelfs stories gemaakt dat ik met vrienden aan het eten was, die had ik dan opgeslagen en ingepland”, vertelt Robbert. Toen hij eindelijk out in the open mocht vertellen dat hij meedeed aan de expeditie, kreeg hij hele leuke reacties. “Ik vond het heel erg leuk dat ik het op en duur bekend mocht maken en dat iedereen zoiets had van 'Huh, wanneer is dit gebeurd?' en 'Wanneer ben jij dan weggeweest?', dat is wel echt te gek”, stelt hij.

Expeditie Robinson

Tijdens zijn expedtie ontdekte Robbert veel nieuwe dingen over zichzelf, zo vertelde hij eerder aan Grazia. “Ik denk dat ik er daar voor het eerst achter kwam dat ik een bepaalde vorm van heimwee heb. Dat herkende ik helemaal niet”, vertelde hij. “Ik had het nog nooit gehad, ook niet toen ik vroeger ging logeren bij vriendjes.” Ook tijdens lange reizen heeft Robbert nooit last gehad van heimwee, maar in Kroatië kwam het gevoel toch om de hoek kijken. Waar hij heimwee naar had?

“Gewoon mijn mensen. Mijn vrienden, mijn familie, de mensen van wie ik hou. Ik ben er daar wel echt achter gekomen dat ik zo ontzettend blij ben met de mensen die ik in mijn omgeving heb en dat ik daar ook niks aan zou willen veranderen. Dat ik stuk voor stuk heel veel van ze hou en ze daar ook heel erg heb gemist.” Ahw!

Of Robbert dit jaar de winst pakt in Expeditie Robinson? Dat zien we aanstaande zondag. Dan strijdt de presentator samen met actrice Britte Lagcher, zangeres Do en actrice Anouk Maas om de titel Robinson 2021. Om 20.00 uur op RTL 4. Spannend!

Beeld: RTL (Tom Cornelissen) | Video: YouTube (Robbert Rodenburg)

Laatste nieuws

Zie ook