Dít zijn de finalisten van Expeditie Robinson

En wij zetten de reacties van de kijkers voor je op een rij.

Lees ook

Gisteravond konden we eindelijk zien welke deelnemers van Expeditie Robinson het tegen elkaar op zullen nemen in de grote finale. Wij vertellen je welke deelnemers door zijn naar de finale én wat de kijkers op Twitter daar van vonden.

Finalisten

Twee finalisten stonden al vast: actrice Britt Lagcher en presentator Robbert Rodenburg wisten vorige week namelijk een finaleplek in de wacht te slepen. En gisteravond zijn daar dus nog twee namen bijgekomen.

In een proef die zowel fysiek als mentaal ontzettend zwaar bleek te zijn, gingen zangeres Do, muzikant Yuki Kempees, actrice Anouk Maas en presentator JayJay Boske de strijd met elkaar aan. In de eerste proef weet Do haar plek in de finale veilig te stellen. Bij de laatste proef vallen eerst Yuki en vervolgens JayJay af. Eindstand: Anouk staat ook in de finale.

Veel reacties

Net zoals iedere aflevering, geven kijkers via Twitter hun ongezouten mening over de aflevering. Vooral op het afvallen van JayJay Boske wordt heftig gereageerd. “JayJay is voor mij de echte winnaar”, schrijft een kijker. Veel anderen bedanken de deelnemer voor zijn harde werk gedurende het hele seizoen. “Je hebt er niks aan, maar ik heb enorm van je genoten”, laat een Twitteraar weten, en een ander schrijft: “Zo jammer! Ik heb enorm van je genoten! Je bent en prachtmens en zo’n mooie verliezer. Je was voor mij een echte Robinson.”

Ook kan Anouk Maas op veel steun rekenen in alle Twitter-reacties. “Gun het haar zo, ze is gewoon een echte Robinson in alles wat ze doet”, schrijft een kijker. “Anouk winnaar van 2021? Ik begin alvast met duimen!” Ook haar moeizame pad naar de finale wordt door de kijkers als hét teken gezien dat zij een echte Robinson is: “Van safe, naar afvallerseiland, naar safe, naar winnaarseiland. Ja, dat is voor mij dé Robinson van dit seizoen.”

Kritiek

Helaas zitten tussen alle lovende reacties ook veel negatieve comments. Zo laten kijkers weten dat zij meerdere afgevallen deelnemers zullen missen in de finale. “Geen Défano, geen Jan, geen JayJay, geen Yuki. Niet echt een Expeditie-waardige finale”, deelt een ontevreden kijker.

Ook wordt het tactische spel van sommige finalisten gehekeld: “Programma heeft weinig meer met Robinson te maken als het draait om bondjes sluiten om zo sterke spelers eruit te spelen”, valt op Twitter te lezen. Hoe dan ook, wij kunnen niet wachten tot de finale op televisie verschijnt. Spannend wordt het so-wie-so!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Expeditie Robinson

Laatste nieuws

Zie ook