Onthuld: zóveel scènes in Chateau Meiland zijn van tevoren gescript

De regisseur van het programma doet een boekje open.

De Meilandjes beleven altijd de gekste avonturen en hun acties en uitspraken bezorgen menigeen een grote lach op het gezicht. Maar dacht jij dat alles in Chateau Meiland spontaan gebeurde? Think again. De regisseur van het realityprogramma onthult in Veronica Superguide hoeveel scènes op voorhand gescript zijn en wat daadwerkelijk spontaan gebeurt.

Spontaan of niet?

In de afleveringen van Chateau Meiland zien we hoe Martien, Erica en de kinderen iedere keer weer iets bizars meemaken. Zo zagen we bijvoorbeeld een scène waarin Maxime en Martien Erica gingen achtervolgen toen ze een date had. Veel fans vroegen zich af of dit wel écht spontaan was, of dat het in scène was gezet door de regisseurs. Timon Moll, regisseur van het programma, bevestigt dat Chateau Meiland soms een beetje is gescript. “Die scène hebben we van tevoren bedacht omdat Erica geheimzinnig deed over haar contact met hem.” Aha!

Geheimzinnig

Erica’s ex-vriend, Sander, kan dat bevestigen. “We hebben bij dat bos ook nog een kwartier op ze staan wachten.” Martien en Maxime waren dus niet per se zelf van plan om Erica te achtervolgen. “Ik zei tegen Erica: Je doet zo geheimzinnig. Is het niet logisch dat de familie denkt: we moeten haar achtervolgen en deze man van een afstand beoordelen”, aldus Timon Moll.

Verhaal bedenken

Enne, die scène was niet het enige dat van tevoren is bedacht door de makers. “We bedenken met z’n allen het verhaal, gebaseerd op wat de familie in het dagelijks leven meemaakt.” Gesprekken worden bijvoorbeeld net iets aangedikt, vertelt Moll. “Ik ben degene die de vragen stelt en tegen wie Martien, Erica, Maxime en Montana praten. (…) Ik probeer dat wel op een vileine wijze te doen, en let daarbij goed op hun gezichten. Dan zeg ik: nou ja, je zegt dat nu wel. Maar volgens mij vind je dit of dat? En dan gaan ze los!”

Bron: Tips en Weetjes, Veronica Superguide | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws