Dit zegt het lengteverschil tussen jou en je lover over je relatie

Lengteverschil is volgens onderzoek een belangrijke indicator voor een gelukkige relatie

Lees ook

Verschillen jij en je lover nogal qua lengte? Dan kan dit het een en ander zeggen over jullie relatie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we stiekem heel erg gelukkig worden van een lengteverschil.

Happy relationship

De één kijkt bij een eerste ontmoeting naar de schoenen of kledingstijl, de ander naar haarkleur of ogen. Ook belangrijk, maar waar je volgens onderzoek op zou moeten letten, is de lengte van je partner. Als je een gelukkige relatie wil hebben, kun je namelijk beter een langere partner uitzoeken, zo blijkt uit onderzoek.

Onderzoekers van de Konkuk University in Seoul bestudeerden de gegevens van 7850 vrouwen en kwamen tot een verrassende ontdekking. Vrouwen met een langere man of vrouw zijn namelijk gelukkiger met hun relatie. “Een groter lengteverschil zorgt voor een gelukkigere relatie”, valt te lezen in het onderzoek.

Korreltje zout

Waarom we precies van een langere partner houden, wordt uit het onderzoek niet geheel duidelijk. Het zou iets te maken kunnen hebben met een veilig gevoel, gezien je lover die een stuk langer is. Of om praktische redenen, misschien om wél bij dat bovenste plankje in de keuken te kunnen komen?

Het positieve effect van een groter lengteverschil op de relatie duurt volgens onderzoek dan ook niet voor eeuwig. Vooral in de beginfase van de relatie zouden we blij worden van een lange partner. Hoe langer je bij elkaar bent, hoe minder het lengteverschil uitmaakt.

Een leuke fun fact, maar neem het dus vooral met een korreltje zout. Een gelukkige, gezonde en fijne relatie heeft namelijk te maken met véél meer zaken dan alleen een lengteverschil.

Bron: Dingen voor Vrouwen, Science Direct | Beeld: Sex and the City

Laatste nieuws

Zie ook