Say what?! Dit is hoeveel wereldkampioen Max Verstappen verdient

Dat is niet mis!

Het was ontzettend spannend afgelopen zondag. Tijdens de allesbeslissende Formule 1-race in Abu Dhabi namen Max Verstapen en Lewis Hamilton het tegen elkaar op. Hoewel het er lange tijd naar uitzag dat het hem niet zou worden, lukt het toch. In de allerlaatste ronde wist 'onze' Max de wereldtitel te pakken! Enne, dat levert naast de eer ook een behoorlijk salaris op.

Spannende race

Lewis Hamilton wist bij de start in Abu Dhabi meteen de leiding te nemen. Hamilton bleef lang aan kop, maar door een late safety car kreeg Verstappen uiteindelijk de kans om op verse banden in de laatste ronde in de aanval te gaan. In de allerlaatste ronde wist Verstappen Hamilton dan ook in te halen. En jawel, Max Verstappen mag zich nu de eerste Nederlander noemen die Formule 1-wereldkampioen is!

Salaris

Sport-marketeer Bob van Oosterhout praat ons bij over het salaris van de nieuwe wereldkampioen, in de L1 Nieuwsshow. “Normaal gesproken krijgt Verstappen een salaris tussen de 45 en 50 miljoen. Als-ie kampioen wordt, komt daar nog eens tussen de 7 en 10 miljoen bovenop”, vertelt van Oosterhout. Ka-ching!

Ook zakenblad Forbes dook in de financiën van Verstappen. Volgens hen zou zijn basissalaris op zo'n 25 miljoen dollar liggen en kan de coureur hier nog eens 17 miljoen aan bonussen bij optellen. Daarnaast levert elke gewonnen race ook nog eens een miljoen op. En hoewel Max dus een behoorlijk topsalaris heeft, kan hij hiermee zijn concurrent niet verslaan. Het basissalaris van Hamilton ligt namelijk nog net iets hoger, op 62 miljoen dollar.

Sponsordeals

Enne, dat is exclusief eventuele sponsordeals. Die leveren ook nog eens zo'n 5 miljoen per jaar op. En dan heeft Max nu nog niet eens echt grote internationale sponsordeals lopen. De oorzaak? “Mensen vinden klimaat en inclusiviteit steeds belangrijker. Dan is de autosport niet bepaald de plek om in te investeren.” Maar dat betekent niet dat de F1-coureur geld misloopt. “Zo’n GP in Zandvoort, dat is een regelrechte spin-off van zijn succes. Dat gaat echt om honderden miljoenen. Het gehele succes van Verstappen is voor de hele familie een soort sprookje”, aldus Van Oosterhout.

Bron: Linda, Tips en Weetjes | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws