5 tips voor een happy en healthy gebit

Hallo Hollywood smile!

Lees ook

Het hebben van een gezond gebit is niet alleen mooi, maar ook van levensbelang. Uit divers onderzoek is namelijk gebleken dat er een duidelijke relatie is tussen ontstoken tandvlees en hart- en vaatziekten. Daarom kan je gebit echt wel wat extra aandacht gebruiken. Wat hierbij mooi meegenomen is, is dat je van een gezond gebit écht meer gaat stralen. Wij geven je een aantal tips voor gezonde én mooie tanden om die felbegeerde Hollywood smile te krijgen.

1. Poets je tanden minstens twee keer per dag

Iets wat je waarschijnlijk wel weet, maar misschien niet altijd even consequent doet is dat twee keer per dag je tanden poetsen bijdraagt aan een beter gebit. Dat betekent niet even snel je tanden poetsen, maar twee minuten lang met volle aandacht je gebit reinigen. In twee minuten heb je voldoende tijd om alle tanden schoon te maken.

En ja, ook wanneer je geen zin hebt om je tanden te poetsen is het toch aan te raden om dit wel te doen. Vergeet je regelmatig om voor een tweede keer aan de slag te gaan? Zet dan een wekker of herinnering in je telefoon. Zodra je je witte tanden ziet, ben je jezelf dankbaar. Daar doe je het toch voor!

2. Gebruik kwalitatieve producten voor mondverzorging

Naast het poetsen van je tanden is het belangrijk om andere producten te gebruiken om je gebit gezond te houden. Tussen je tanden kunnen namelijk nog allerlei etensresten en bacteriën blijven zitten. Met je tandenborstel kom je vaak niet goed genoeg tussen je tanden waardoor je andere producten op het gebied van mondverzorging moet gebruiken.

Denk hierbij aan flosdraad, tandenstokers en ragers om de tussenruimtes van je tanden goed schoon te houden. Neem eens een kijkje in het aanbod van Fleeck mondverzorging voor kwalitatieve producten voor je mond en gebit. Zij hebben onder andere goede tandenborstels en tandenbleeksets. Daar worden je tanden gegarandeerd blij van.

3. Elektrisch poetsen is beter voor je gebit

Wist je dat er ook een verschil is op te merken in poetsen met een gewone tandenborstel of met een elektrische tandenborstel? Uit onderzoek is gebleken dat tandenpoetsen met een elektrische tandenborstel effectiever is voor je gebit dan met een gewone tandenborstel. Dat ligt vooral aan het feit dat je met een elektrische tandenborstel net iets beter op plekken komt waar je met een gewone borstel niet komt.

Op die manier kun je etensresten en bacteriën beter verwijderen en zal er minder snel tandplak ontstaan. Let er hierbij wel op dat je op de goede manier je tanden poetst; anders heeft het nog steeds weinig zin. Houd altijd een vaste poetsvolgorde aan en vergeet niet om je tong ook te poetsen. Op je tong blijven namelijk ook altijd bacteriën achter die voor problemen (en een slechte adem) kunnen zorgen.

4. Maak gebruik van tandpasta met fluoride

Tegenwoordig is er ontzettend veel tandpasta op de markt. Grote kans dat je geen idee hebt voor welke soort tandpasta je moet gaan. Kijk in ieder geval altijd op de verpakking of er fluoride in de tandpasta zit. Fluoride zorgt ervoor dat je tanden beter beschermd zijn tegen het zuur dat in bacteriën zit. Uiteindelijk zal er daardoor minder snel een gaatje ontstaan. Je kunt tandpasta met fluoride gewoon twee keer per dag gebruiken.

Het is hierbij aan te raden om je mond na het tandenpoetsen niet grondig te spoelen met water. Op die manier zorg je ervoor dat er een beetje fluoride achterblijft, waardoor het z’n werk kan blijven doen. Wil je ervoor zorgen dat je tanden een stukje witter worden? Check dan deze handige TikTok-hack die volgens een tandarts niet alleen effectief is, maar ook veilig.

5. Ga regelmatig naar de mondhygiëniste

Tot slot is het een must om regelmatig naar de mondhygiëniste te gaan, wil je je gebit happy en healthy houden. Mensen die met regelmaat een bezoekje brengen aan de mondhygiëniste ervaren over het algemeen minder klachten met hun gebit dan mensen die dit niet doen. Mondhygiënisten helpen je onder andere bij het verwijderen van tandplak, een slechte adem en gaatjes.

Ook zal hij of zij je meer vertellen over het juiste gebruik van flosdraad, ragers of tandenstokers. Met deze tips kun jij aan de slag met het gezond en blij maken van je gebit. Een tandarts of mondhygiëniste kan je helpen bij het behouden van een gezond gebit, maar zelf kun je gelukkig ook al veel doen!

Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook