Prince Charmings Roy over onverwachtse exit: ‘Deed een klein beetje pijn’

In gesprek met Grazia vertelt Roy over zijn plotselinge exit.

In de vierde aflevering van Prince Charming nam Chris afscheid van Roy. Voor zowel Roy als de kijkers thuis kwam dit behoorlijk onverwachts. Grazia belde met Roy om bij te praten, want wat ging er door hem heen toen hij plotseling naar huis werd gestuurd? En heeft hij er inmiddels vrede mee?

Beste outfit

De mannen die strijden om het hart van Chris hebben maar weinig tijd om écht kennis te maken met de prince. Wilde je in de vierde aflevering een momentje met Chris? Dan moest je voor het georganiseerde feestje een outfit uit de kast trekken die jouw persoonlijkheid duidelijk liet zien. Roy won de prijs voor beste outfit, wat hij naar eigen zeggen niet had verwacht.

De volgende dag had hij dan eindelijk zijn één-op-één momentje met Chris. Iets waar hij totaal niet zenuwachtig voor was. “Ik voelde me op m’n gemak, ik vind daten ook niet zo spannend. Ik ga daar altijd met een open blik in, als het niets wordt dan wordt het niets.”

Openhartig gesprek

Op de boot voerden Chris en Roy een emotioneel gesprek. “Ik heb m’n hart daar op tafel gelegd, ik vertelde hem bijvoorbeeld dat ik drie jaar geleden mijn coming-out heb gehad”, stelt Roy.

Ondanks het openhartige gesprek, wist Chris tijdens de ceremonie te vertellen dat hij het gesprek met Roy oppervlakkig vond. “Dat deed wel een klein beetje pijn. Ik had mijn hele hebben en houden op tafel gegooid. Maar als de klik er niet is, dan is het er gewoon niet. Ik wil ook niet een proces ingaan met iemand die geen klik voelt, dan kom ik tekort.”

Vrede mee

Al met al heeft Roy er vrede mee dat Chris zijn keuze op deze manier heeft gemaakt. “Het is dan prima dat hij de stekker eruit getrokken heeft, ik kan er niets minder dan vrede mee hebben.”

“We worden met twaalf mannen in het huis gezet om Chris voor ons te winnen, maar hij moet mij ook voor zich winnen. Ik ben ook niet meteen verliefd natuurlijk, ik moest zelf ook nog uitvogelen of ik hem leuk vond of niet.”

Ondanks de keuze van Chris heeft Roy een geweldige tijd gehad tijdens de opnames. “Het was een heel leuke ervaring, ik had het voor geen goud willen missen.”

Beeld: Jasper Suyk

Laatste nieuws