Sarah van Soelen over cocaïneverslaving: ‘Op mijn zeventiende nam ik mijn eerste lijntje coke’

'Het was een verdoving van iets. Maar dat zie je later pas in', aldus Sarah.

Sarah van Soelen maakte eerder al eens bekend dat ze een bewogen jeugd heeft gehad. De beauty kampte met een cocaïneverslaving, maar is gelukkig al aantal jaren weer clean. In de nieuwste Beau Monde vertelt ze openhartig over de drugsverslaving die ze had.

Verdoving

Sarah is pas 26, maar heeft al een bewogen leven achter de rug. Op haar 17e kwam ze in aanraking met drugs, wat al snel een verslaving werd. Nu is ze twee jaar clean.

“Op mijn zeventiende nam ik mijn eerste lijntje coke. Dat stappen, mét alles wat ik erbij vond horen, was een verdoving van iets. Maar dat zie je later pas in”, vertelt ze aan Beau Monde. Met hulp kwam ze erachter dat ze in die tijd onbewust worstelde met dingen, zoals nare ervaringen in haar jeugd en dat haar biologische vader er nooit is geweest. “Het maakt je gevoeliger voor dingen. Voor drank, voor drugs, voor foute vriendjes…”

Afgekickt

Het ging zo ver, dat de influencer vijf dagen per week gebruikte. “Toen heeft een van mijn beste vrienden aan de bel getrokken. We maakten de afspraak dat ik het voor de kerst aan mijn ouders zou vertellen. Anders zou hij het doen.” Zo gezegd, zo gedaan.

“Toen ik net was afgekickt, kwam ik erachter dat ik me altijd eenzaam heb gevoeld. In herstel (de periode dat je blijvend bent gestopt met drinken, red.) heb ik ontdekt waardoor dat kwam. Mijn coach heeft me ook opnieuw leren voelen. Door de drank en drugs waren al mijn emoties, of het nou blijheid, verdriet of boosheid was, uitgeschakeld.”

Roddels

Dat haar voormalige relatie met André zo breed werd uitgemeten in de media is één ding, maar dat haar drugsverleden daar bij werd betrokken, vindt ze heel erg. “Je kunt het vergelijken met pesten. Ik zou liegen als ik zeg dat het me niets doet, want ze proberen me kapot te maken. Ze vergeten dat ik een mens van vlees en bloed ben.”

Volgens geruchten werden Sarah en André met coke betrapt door haar ouders, kreeg ze een terugval en werd ze gedwongen opgenomen. Allemaal niet waar. “Daar werd ik heel verdrietig van. En als het wel zo was, dan was ik daar eerlijk over geweest. Een terugval kan nou eenmaal gebeuren”, vertelt ze. “Volgens mij beseffen mensen niet wat een verslaving met je doet en waar wij allemaal doorheen moeten.”

Niet de manier

Sarah hoop anderen met haar eerlijke verhaal te kunnen waarschuwen, zodat hen niet hetzelfde overkomt. “I’ve been there en ik weet: dit is niet de manier, het voegt niets toe, je vernielt jezelf”, zegt ze. “Een verslaving kan er bij iedereen in sluipen. Belangrijk daarbij is hoe je met problemen omgaat. Stop je negatieve ervaringen weg en probeer je jezelf te verdoven? Of zie je onder ogen wat je dwarszit?”

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws