Om déze reden gaat Babette van Veen haar GTST-afscheid niet kijken

De actrice vertelt openhartig over haar vertrek uit de soapserie.

Onlangs werd bekend gemaakt dat GTST-actrice Babette van Veen niet langer in de soapserie te zien is. Vanavond om 20.00 uur zien we haar voor het laatst in Meerdijk, maar gaat de actrice hier zelf eigenlijk naar kijken?

Zelf niet kijken

Al sinds de eerste aflevering in 1990 speelt Babette de rol van Linda in GTST. Hoewel er een aantal pauzes tussen hebben gezeten, is dat een behoorlijk lange tijd. Ook Joep Sertons, die in de serie de rol van Linda’s man Anton speelt, is al lange tijd onderdeel van het team. Nu moeten ze allebei ineens afscheid nemen: Linda en Anton verhuizen naar Bonaire om daar een huisartsenpraktijk te gaan overnemen. Dat betekent dat ze uit de serie geschreven worden en niet meer terugkeren.

Of de actrice haar laatste aflevering in de soapserie gaat kijken? Daar lijkt het niet op. “Het voelt een beetje alsof we eruit gerommeld worden”, stelt ze over haar exit in GTST.

Onverwachts besluit

Voor zowel Babette als Joep was het einde van hun rol onverwachts. Een half jaar geleden kreeg ze het te horen, vertelt ze in een interview met het AD. In de contracten van de acteurs staat dat het verplicht is om hen ruim van tevoren op de hoogte te stellen van hun vertrek. “Ook omdat de opnames natuurlijk al eerder zijn dan wanneer het wordt uitgezonden. We, Joep en ik, moesten er een week of zes uit. Dat was apart, dat was me nog niet eerder overkomen,” zegt ze. “Ik zocht er nog niet direct iets achter. Op de eerste dag dat we terugkwamen, hadden we een gesprek. Het was klaar.”

Een echt duidelijke reden voor haar vertrek kreeg Babette niet te horen. Er werd haar alleen verteld dat de vaste cast te groot was en dat de prioriteit naar de gastacteurs ging. “Er konden geen afspraken worden gemaakt of en wanneer we terug zouden komen. Ik vind het heftig dat je mensen ontslaat in zo’n coronatijd, waarin het voor mensen – vooral zzp’ers als ik – zo onzeker is.”

Altijd hard gewerkt

Wat Babette steekt, is dat ze zich altijd volledig voor de soap heeft ingezet. De kijkcijfers waren niet altijd top, maar ze bleef doorgaan. “Het waren zware tijden en er werd veel flexibiliteit gevraagd van de cast,” zegt ze. “Dan was er weer een preek, werden dingen weer over een andere boeg gegooid in de hoop meer kijkers te trekken. We moesten ons maar schikken naar hoe iemand anders denkt dat het moet.”

Toch overwoog ze niet om zelf weg te gaan. “Ik had ervoor willen blijven vechten. Maar dat dit nu voor me besloten is, geeft weer kansen. Ik hoef niet langer ‘nee’ te zeggen op aanbiedingen, daar heb ik nu eindelijk tijd voor. Ik ben niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten. Het was een lastige periode, maar nu ga ik lekker verder.”

Trouw aan de serie

Toch hoopt Babette dat kijkers wel naar Goede Tijden, Slechte Tijden blijven kijken. “Ik ben zelf gestopt met het volgen van As The World Turns toen mijn favoriete personage eruit ging, maar ik hoop dat de fans me over drie weken gewoon vergeten zijn en door blijven kijken. Dat gun ik de show.”

Bron: Tips en Weetjes, RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws