Loiza Lamers: ‘Bij Jelle voel ik me helemaal natuurlijk vrouw’

De beauty doet een boekje open over haar ervaringen en liefdesleven.

Lees ook

Het gaat tegenwoordig hartstikke goed met Loiza Lamers. In een exclusief interview met Grazia vertelt ze openhartig over haar carrière, liefdesleven, én het nieuwe programma Singletown.

Singletown

Als je al heel lang een relatie hebt, heb je je ongetwijfeld wel eens afgevraagd: hoe zou het zijn om single te zijn? Maar om daarvoor nou direct je partner opzij te schuiven…nee. Hiervoor komt vanaf begin volgend jaar het programma Singletown op discovery+.

Loiza vertelt: “De grote vraag die we hier stellen is: word ik echt gelukkig van mijn partner of wil ik toch liever single zijn? Sommige stellen zijn al vanaf hun zestiende bij elkaar, zijn elkaars eerste partner. Ze weten niet hoe het echt is om vrijgezel te zijn.” En daarom kunnen ze in Singletown die ervaring toch eens opdoen. Ook voor Loiza was het een bijzondere experience: “Ik ben ook een soort mentor voor de kandidaten, om ze te ondersteunen bij die beslissing terwijl ze zichzelf op een andere manier leren kennen”, deelt ze.

Loiza in love

Ook vertelt de beauty over haar eigen liefdesleven. Grazia vroeg haar hoe het was om haar relatie met Jelle helemaal Instagram official te maken. “Zelf ben ik wel gewend aan negatieve opmerkingen”, legt ze uit, “Dus ik maakte me vooral druk over de reacties die Jelle zou krijgen over het feit dat hij date met een transgender vrouw.” Gelukkig blijken er (op een paar lelijke DM's na) vooral positieve reacties binnen te komen.

Of het niet meteen een bepaald soort lading gaf aan hun kersverse relatie? “Ja, maar dat pakte in ons geval goed uit. Jelle is heel chill, heel nuchter. We hebben er natuurlijk gesprekken over gehad, waarin ik mijn angst aangaf. Maar hij maakte me heel duidelijk dat hij voor me gaat.” Kortom: true love!

Late to the party

Bovendien legt Loiza uit dat ze door haar verleden wel eens gevoel had late to the party te zijn. “De meeste vrouwen beginnen op hun zestiende een beetje met daten en experimenteren. Soms blijf je dan bij elkaar, zoals we ook zien in Singletown, maar veel meiden hebben vanaf die leeftijd meerdere vriendjes en ervaringen. Dat begon bij mij pas op mijn negentiende, twintigste”, deelt ze.

Maar met Jelle is ze nu dus hartstikke gelukkig. “In voorgaande relaties was er ook acceptatie, maar voelde ik me toch anders. Als die vrouw met een verhaal”, aldus Loiza. “Bij Jelle voel ik me helemaal natuurlijk vrouw. En daar doet hij niet eens speciaal moeite voor, zo is hij gewoon. Ja, ik heb het echt met hem getroffen.”

Bron: Grazia nr. 17 2021 | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook